Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIOLENȚA l-a convins pe Donald Trump: A semnat decretul prin care POLIȚIA va fi reformată

Agerpres
Donald Trump

Preşedintele Donald Trump a semnat marţi un decret privind reformarea poliţiei americane, în urma demonstraţiilor de amploare care l-au presat să combată brutalitatea şi rasismul forţelor de ordine, transmite CNBC, potrivit news.ro.

Decretul prevede urmărirea faptelor ilegale ale forţelor de ordine şi crearea de stimulente pentru ca departamentele de poliţie să îşi îmbunătăţească procedurile.

”În multe cazuri, autorităţile care aplică legea sunt subfinanţate, au deficit de personal şi sunt prea puţin susţinute”, a spus Trump.

Citește și: Cozmin Gușă intră la rupere în scandalul colaborării lui Mugur Isărescu cu Securitatea: Aici este vorba despre altceva

Iniţiativa lui Trump, care s-a concentrat asupra violenţei observate la unele demonstraţii şi care a cerut în mod agresiv ”lege şi ordine” din partea liderilor statelor, vine în condiţiile în care parlamentarii ambelor partide promovează proiecte pentru a reforma autorităţile care aplică legea în urma morţii afro-americanului George Floyd în custodia poliţiei.

”Deşi toţi putem veni din locuri diferite şi din medii diferite, suntem uniţi de dorinţa noastră de a asigura pacea şi demnitatea şi egalitatea pentru toţi americanii”, a spus Trump în Grădina deTrandafiri, înainte de a semna decretul.

Preşedintele a lăudat ofiţerii forţelor de aplicare a legii, spunând că ”pentru că merită atât de mult, cel puţin trebuie să primească recunoştinţa noastră şi trebuie să le acordăm un mare respect pentru ceea ce fac”.

Trump a spus că înaintea conferinţei de presă a avut o întâlnire cu familiile unor persoane care au murit în urma unor altercaţii cu poliţia.

Decretul administraţiei Trump respinge apelurile de ”desfiinţare a poliţiei”, care au apărut în cadrul mişcării de protest la nivel naţional. Mai degrabă, decretul prevede alocare de fonduri federale departamentelor de poliţie pentru actualizarea standardelor de pregătire şi crearea unei baze de date care să urmărească date referitoare la poliţişti, cum ar fi plângerile referitoare la folosirea excesivă ale forţei, care ar fi împărţite între departamente.

Citește și: Gheorge Piperea îl spulberă pe Mugur Isărescu: ‘Persoana în cauză este pasibilă de închisoare’

Decretul mai prevede oferirea de stimulente departamentelor de poliţie, pentru a implica profesionişti instruiţi, cum ar fi asistenţii sociali, care să răspundă apelurilor pentru anumite probleme nonviolente – între care sănătate mintală, dependenţă de droguri şi lipsa unei locuinţe.

”Socpul este de a aduce poliţia mai aproape de comunităţi”, a declarat un oficial al administraţiei, în descrierea decretului, luni seară.

La elaborarea decretului, administraţia prezidenţială a colaborat cu numeroase grupuri din poliţie, lideri religioşi şi organizaţii familiale, potrivit unor înalţi oficiali ai administraţiei.

Parlamentarii republicani şi democraţi lucrează la propriile propuneri legislative pentru reforma poliţiei.

Democraţii au dezvăluit săptămâna trecută un proiect de lege care ar modifica regulile de ”imunitate calificată” pentru ofiţeri, facilitând astfel persoanele ale căror drepturi constituţionale au fost să fie despăgubiţi.

Casa Albă a spus că eliminarea imunităţii calificate este un „non starter”. Un înalt funcţionar al administraţiei a declarat reporterilor, luni seară, că un proiect care ar include o astfel de prevedere nu va fi adoptat pre curând în Congres”.

Citește și: Cum au motivat judecătorii că Traian Băsescu a turnat la Securitate sub numele ‘Petrov’

Republicanii l-au desemnat pe senatorul Tim Scott, unul dintre cei trei senatori afro-americani ai Senatului, la conducerea unui grup de lucru pentru elaborarea unor măsuri de reformă. Scott a spus duminică, la emisiunea”Meet the Press”, de la NBC, că ambele părţi vor putea găsi o soluţie pentru a adopta un proiect de lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.