Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violenţe în creştere pe stadioane în Anglia şi Ţara Galilor

twitter.com
as roma suporteri
Sezonul 2021/2022 a fost primul din pandemia de coronavirus care s-a disputat cu meciuri în care spectatorii nu au mai avut interdicţii pe stadioane.

Arestările din sezonul trecut au fost cu 59% mai multe decât cele din sezonul 2018/2019, dinaintea izbucnirii pandemiei de Covid-19.

Cele mai frecvente tipuri de infracţiuni au fost tulburările publice (36%) şi tulburările violente (20%).

Raportul precizează că la 28 iulie anul curent, 1.308 ordine de interdicţie pe stadioane erau în vigoare, iar sezonul trecut au fost emise alte 516 noi interdicţii, ceea ce reprezintă cam 94% din cele impuse în sezonul 2018/2019.

Numărul de meciuri în care s-au înregistrat incidente în sezonul 2021/2022 a crescut cu 60% (+602 meciuri), comparativ cu 1.007 meciuri în campania 2018/2019.

Cele mai raportate tipuri de incidente au fost cele legate de utilizarea materialelor pirotehnice, aruncarea de petarde, ordinea publică sau comportamentul antisocial, care implică mai ales fanii tineri.

În sezonul 2021/2022 s-a înregistrat o creştere a numărului de invazii a fanilor pe teren, mai ales la final de sezon când fanii au sărbătorit titluri, promovarea sau menţinerea în prima ligă, inclusiv una în care antrenorul lui Crystal Palace, Patrick Vieira, a fost agresat.

Premier League a anunţat miercuri că suporterii echipelor care dau dovadă de comportament antisocial şi criminal pe stadioane vor primi interdicţii automate de la club pe un termen minim de un an.

În luna iulie, Premier League şi English Football League au promis sancţiuni dure pentru invaziile de teren şi pentru utilizarea bombelor fumigene şi materialelor pirotehnice din sezonul 2022-23.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.