Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violențe în Fâșia Gaza - Armata israeliană a atacat poziţii islamiste

timesofisrael.com
protestatar Fasia Gaza

Armata israeliană a atacat, miercuri dimineaţă, poziţii din Fâşia Gaza ale grupului fundamentalist Hamas, ca ripostă la un tir cu rachetă şi la depistarea unui dispozitiv exploziv pe linia de frontieră, în contextul situaţiei tensionate, notează Mediafax.

Armata israeliană a anunţat că în apropierea frontierei cu teritoriul palestinian Fâşia Gaza a fost depistat un dispozitiv exploziv. Nu este clar dacă a avut loc sau nu vreo deflagraţie şi nu au fost raportate victime.

În cursul nopţii, o rachetă lansată de militanţi islamişti din Fâşia Gaza a căzut pe teritoriul israelian, fără însă a produce victime.

Ca reacţie la aceste incidente, tancuri israeliene au atacat poziţii islamiste din sudul Fâşiei Gaza, iar militanţi palestinieni au ripostat cu obuze, informează site-ul Ynetnews.com.

Atacurile palestiniene au avut loc după ce şase militanţi palestinieni au fost ucişi, marţi, în confruntări cu armata israeliană produse în Cisiordania, în cursul unei operaţiuni israeliene pentru capturarea autorilor unui atentat.

Violenţele s-au amplificat în ultimul an în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est, pe fondul activităţilor israeliene de colonizare şi după o serie de atacuri palestiniene. De la începutul acestui an, peste 65 de palestinieni au fost ucişi în operaţiuni israeliene sau în timp ce încercau să comită atacuri. De asemenea, 13 israelieni au fost ucişi în atacuri palestiniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.