Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIOLENȚE în Grecia - Altercații între poliție şi neonaziști care doreau să sărbătorească Paștele în ciuda coronavirusului

Archrworldys
biserica inchisa

Incidente violente au izbucnit vineri la Atena între poliţia greacă şi simpatizanţi ai partidului neonazist Zori Aurii care au încercat să organizeze o procesiune în Vinerea Mare, în pofida anulării tuturor evenimentelor religioase în cadrul măsurilor de restricţie pe fondul pandemiei de COVID-19, relatează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Vasile Astărăstoae, despre războiul religie - știință în epidemia COVID-19: Între Iisus și Baraba, mulțimea îl alege tot pe Baraba

Potrivit poliţiei, circa 70 de persoane s-au adunat vineri seară în faţa Bisericii Sf. Nicolae, la Korydallos, o suburbie a Atenei, răspunzând la un apel lansat online de un fost deputat al formaţiunii Zori Aurii, Ilias Panagiotaros.

Militanţii adunaţi le-au cerut preoţilor să îndeplinească procesiunea tradiţională cu lumânări de-a lungul străzilor.

Poliţiştii au încercat să îi împrăştie, dar simpatizanţii neonazişti au răspuns aruncând cu petarde.

Forţele de ordine au arestat 18 persoane.

Paştele este cea mai mare sărbătoare religioasă din Grecia, iar bisericile înregistrează cu această ocazie cel mai ridicat grad de frecventare.

Autorităţile au interzis adunările la biserici, precum şi reuniunile familiale cu ocazia Paştelui, avertizând în legătură cu posibilele efecte dezastruoase asupra luptei împotriva răspândirii noului coronavirus.

Patrule de poliţie au fost desfăşurate special în apropierea bisericilor şi, de asemenea, vor monitoriza grădinile şi balcoanele rezidenţilor.

De la 12 martie, Grecia a înregistrat 108 decese cauzate de noul coronavirus.

Deplasările neautorizate sunt pedepsite cu o amendă de 150 de euro care poate fi dublată dacă este încălcată limita prefecturii de domiciliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.