Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violențe înainte de începerea Campionatului Mondial

bataie

Un grup de aproape 60 de manifestanţi ostili Cupei Mondiale de fotbal a protestat în apropierea unei staţii de metrou, purtând o pancartă pe care scria "Dacă noi nu avem drepturi, nu va avea loc Cupa Mondială".

Manifestaţii şi-au anunţat intenţia de a bloca o importantă arteră care duce spre Stadionul Corinthians, unde va avea loc meciul de deschidere al Cupei Mondiale între Brazilia şi Croaţia, în prezenţa a 12 şefi de state.

Poliţiştii au intervenit înainte de începerea protestului şi au folosit inclusiv gloanţe de cauciuc împotriva manifestanţilor.

O jurnalistă de la CNN, Barbara Arvanitidis, a fost lovită de o grenadă de tip flashbang aruncată de poliţişti ca urmare a protestelor înregistrate în ţara gazdă. Se pare că Arvanitidis a suferit o fractură la mână, O grenadă de tip flashbang nu produce explozie, ci o lumină puternică, care năuceşte pentru câteva momente victima.

Brazilienii se temeau că vor exista proteste violente înainte de startul Mondialului. Şi se pare că temerile au fost întemeiate! După ce jurnalista Barbara Arvanitidis a fost lovită de o grenadă, fotografii agenţiei ”G1” au realizat un instantaneu în momentul în care un protestatar era prins de poliţişti şi lovit cu gaz lacrimogen, în ciuda faptului că acesta era imobilizat.

Brazilienii sunt divizaţi în legătură cu evenimentul sportiv găzduit de ţara lor. Majoritatea brazilienilor s-au mobilizat deja pentru "Copa", în timp ce unii sunt decişi să protesteze faţă de acest eveniment, pentru a cărui organizare au fost cheltuiţi 11 miliarde de euro din fondurile publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.