Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violențe inter-religioase în Pakistan - Zeci de musulmani furioși au devastat un templu hindus. Ei cereau pedepsirea unui copil de opt ani acuzat de blasfemie

BBC
China Pakistan India

Un grup de bărbaţi musulmani au vandalizat un templu hindus din centrul Pakistanului pentru a protesta împotriva unei decizii a justiţiei de a pune în libertate un băiat de opt ani pe care ei îl acuzau de blasfemie, relatează joi dpa şi AFP, citând oficiali locali.

Autorităţile din oraşul Rahim Yar Khan din provincia centrală Punjab au cerut intervenţia forţelor de securitate pentru a apăra minoritatea hindusă, din cauza escaladării tensiunilor, a menţionat comandantul poliţiei locale, Asad Sarfraz.

Zeci de bărbaţi furioşi, unii înarmaţi cu drugi de fier, au luat cu asalt templul Gnesh, i-au smuls uşile, i-au spart geamurile şi au distrus statui ale unor zeităţi hinduse, în atacul care a scos în evidenţă suferinţele minorităţilor religioase din Pakistan, a cărui populaţie este în proporţie de peste 95% musulmană.

În incidentul din Punjab, musulmanii s-au înfuriat după ce un tribunal local a decis să elibereze un băiat de 8 ani acuzat de blasfemie, faptă care conform legislaţiei pakistaneze este pasibilă de pedeapsa cu moartea.

Băiatul este însă prea mic pentru a intra sub incidenţa legii privind blasfemia, a explicat Sarfraz.

Mai devreme săptămâna aceasta, un grup de atacatori au distrus minaretele unui lăcaş al comunităţii Ahmadiyya, ai cărei membri se consideră musulmani, dar au fost declaraţi nemusulmani de Constituţia pakistaneză, în anii 1970.

Pakistanul a fost plasat recent de Departamentul de Stat al SUA pe lista ţărilor unde este încălcată libertatea religioasă, decizia respinsă de Islamabad ca fiind părtinitoare. Conform mai multor rapoarte ale unor foruri globale pentru drepturile omului, minorităţile religioase din Pakistan se confruntă cu persecuţii sistematice, mariaje forţate şi convertirea tinerelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.