Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violențe între musulmani și hinduși în India - Cel puțin 32 de persoane și-au pierdut viața

EPA
proteste india

Cel puţin 32 de oameni au fost ucişi în violenţele dintre musulmani şi hinduşi începute duminică seară, în Delhi, acestea fiind cele mai sângeroase conflicte din capitala indiană în ultimele decenii, scrie Reuters potrivit news.ro.

Sute de persoane au fost rănite. Majoritatea au fost împuşcate, în conflictele care au fost marcate de incendieri, jafuri şi taberele au aruncat cu pietre.

„Numărul morţilor este acum de 32”, a spus purtătorul de cuvânt al poliţiei din Delhi, care a adăugat că „întreaga zonă este liniştită acum”.

În centrul conflictului stă o lege, aprobată anul trecut, care prevede ca cetăţenii nemusulmani ai unor ţări vecine musulmane să obţină mai uşor cetăţenia indiană. Legea privind cetăţenia garantează amnistia pentru imigranţii ilegali non-musulmani din trei ţări vecine Indiei. Criticii actului spun că el este discriminatoriu faţă de musulmani şi că subminează Constituţia indiană. Guvernul este de părere că protestele nu sunt necesare deoarece caută să ofere amnistie minorităţilor persecutate.

Violenţele au izbucnit în trei zone majoritar musulmane din nord-estul Delhi, duminică. Cele două tabere se acuză reciproc pentru începerea violenţelor.

Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene, încercând să disperseze oamenii care aruncau cu pietre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.