Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violențele au izbucnit din nou la Moscheea Al-Aqsa din Ierusalim

timesofisrael.com
ierusalim israel politie

Poliția israeliană s-a confrunat a doua oară, miercuri, cu palestinienii, la moscheea Al-Aqsa din Ierusalim, au spus mai mulţi martori, la câteva ore după arestarea și alungarea a peste 350 de persoane din complex și în pofida unui apel la calm al SUA. Confruntările, în timpul lunii sfinte musulmane a Ramadanului și în ajunul sărbătorii Paștelui evreiesc, au declanșat un schimb de focuri transfrontalier în Gaza și au generat temeri cu privire la noi violențe, scrie Rador.

În al doilea caz, noaptea târziu, poliția a intrat în complex și a încercat să evacueze credincioșii, folosind grenade paralizante și gloanțe de cauciuc, a declarat personalul Waqf, organizația islamică desemnată de Iordania care gestionează complexul. Credincioşii au aruncat cu diferite obiecte în polițişti, au spus martorii.

Semiluna Roșie Palestiniană a comunicat că șase persoane au fost rănite. Într-o declarație, poliția a transmis că zeci de tineri au adus pietre și petarde în moschee și au încercat să se baricadeze înăuntru. Totuși, Waqf a comunicat că polițiştii au intrat în moschee înainte ca rugăciunile să se încheie. Nabil Abu Rudeineh, purtătorul de cuvânt al președintelui palestinian Mahmoud Abbas, a declarat: "Raidul Israelului în moscheea Al-Aqsa, atacul său asupra credincioșilor, este o palmă adusă eforturilor recente ale SUA care au încercat să creeze calm și stabilitate în timpul lunii Ramadanului".

Cu mai puțin de 24 de ore mai devreme, polițiştii au intrat în moschee pentru a încerca să-i îndepărteze pe cei despre care spuneau că sunt agitatori mascați care s-au închis înăuntru după ce încercările de a-i îndepărta prin dialog au eșuat. Semiluna Roșie Palestiniană a transmis că 12 palestinieni au fost răniți în confruntarea anterioară, inclusiv din cauza gloanțelor cu vârf de cauciuc și a bătăilor.

Poliția israeliană a comunicat că doi ofițeri au fost răniți. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitatea națională, John Kirby, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la violențele de la moschee și a spus că este imperativ ca israelienii și palestinienii să reducă tensiunile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.