Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violențele de la Washington dau apă la moară statelor autoritare - Prima reacție de la Teheran

protest sua

Democraţia occidentală este "fragilă şi vulnerabilă", a conchis joi preşedintele iranian Hassan Rohani, avertizând totodată împotriva ascensiunii "populismului", după tulburările provocate de susţinători ai preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump miercuri la sediul parlamentului din Washington, relatează AFP şi EFE potrivit Agerpres.

"Ce am observat în SUA ieri seară şi astăzi a arătat, în primul rând, cât este de vulnerabilă şi fragilă democraţia occidentală, precum şi că, în aceste ţări, în pofida progresului ştiinţei şi tehnologiei, există mult populism", a declarat Rouhani într-o alocuţiune transmisă de televiziunea de stat.

Acesta l-a calificat totodată drept "analfabet", "bolnav" şi "populist" pe Donald Trump, care a adoptat în cursul mandatului de preşedinte o politică de "presiuni maxime" asupra Iranului.

Și a doua obiecție la adresa validării lui Biden a fost respinsă - Vot covârșitor împotriva lui Donald Trump

"Să sperăm ca veninul persoanelor analfabete care îşi urmăresc interesele personale în gestionarea ţării să dispară din această ţară şi din lume", a menţionat preşedintele iranian.

Liderul de la Teheran şi-a exprimat în acelaşi timp speranţa ca cele întâmplate la Washington şi în timpul mandatului lui Trump să fie "o lecţie pentru întreaga lume şi pentru viitorii guvernanţi" de la Casa Albă, îndemnându-l pe preşedintele ales Joe Biden să revină "la poziţia pe care ar trebui să se situeze SUA" şi să respecte normele relaţiilor internaţionale, "raţiunea şi legea".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.