Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru AMENINȚĂ angajatorii din București cu AMENZI: ITM a verificat 1.400 de firme

Facebook
Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, reaminteşte angajatorilor cu mai mult de 50 de salariaţi de a decala programul de muncă, astfel încât să se evite aglomeraţia, având în vedere creşterea cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Violeta Alexandru anunţă că, în Bucureşti s-au verificat mai mult de 1.400 de firme în ultima perioadă, fiind aplicate amenzi în valoare de 80.000 de lei de către inspectorii ITM, conform News.ro.

 

Citește și: UIMITOR O tehnologie VECHE din 1998 ELIMINĂ particulele de coronavirus

 

”Crescând, în această perioadă, numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus (Covid-19), reamintesc obligaţia angajatorilor cu mai mult de 50 de salariaţi de a decala programul de lucru. Începerea respectiv terminarea programului de lucru trebuie să se realizeze la intervale de minimum 1 oră, pe parcursul a minimum 3 ore, cu min. 20% din personal la fiecare tură/ieşire. Vezi Ordinul Ministrului Muncii/Ministrului Sănătăţii nr. 3.577/831/2020, HG nr. 24/2020 privind instituirea stării de alertă la nivel naţional, legea nr. 55/2020 privind starea de alertă. Avem, aşadar, cadru legal! Trebuie să verificăm aplicarea lui. Măsura ajută prevenirea îmbolnăvirilor. Inclusiv din perspectiva evitării aglomeraţiei din mijloacele de transport în comun. Să nu o ignorăm”, a scris, joi, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Aceasta a anunţat că ITM Bucureşti a verificat, în perioada 25.05.2020 - 02.11.2020, un număr de 1.144 de angajatori (dintr-un total de 3.169 de angajatori cu peste 50 de salariaţi) în legătură cu respectarea prevederii privind decalarea programului de lucru.

”S-au aplicat sancţiuni - avertismente, amenzi în cuantum de aproximativ 80.000 lei, după caz, dar adevărul este că - pe principiul dacă tot s-a efectuat deplasarea, s-au verificat mai multe aspecte - este, practic, aproape imposibil de cuantificat cât din amendă se referă la acest aspect. Părerea mea este că amenzile s-au dat pentru cu totul alte nereguli, această obligaţie fiind tratată la “şi altele”. Deşi este foarte utilă. Şi posibil de pus în practică cu o minimă organizare şi cu un minim interes şi uşor de verificat”, a mai transmis ministrul Muncii.

Violeta Alexandru face apel la angajatori să înţeleagă necesitatea adoptării de măsuri pentru limitarea andemiei: ”Dincolo de orice control care ţine de îndeplinirea responsabilităţilor instituţiilor cu atribuţii, vreau să rog angajatorii să înţeleagă necesitatea adoptării acestor măsuri de prevenţie astfel încât controalele/verificările să rămână fără obiect, în această privinţă. Sunt sigură că toţi angajatorii înţeleg responsabilitatea pe care o au în protejarea oamenilor cu care îşi desfăşoară activitatea”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.