Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru, despre modul de calcul al pensiilor: 'Corectitudinea şi principiul contributivităţii trebuie să primeze'

Facebook
violeta alexandru

Corectitudinea şi principiul contributivităţii trebuie să primeze în modul de calculare a pensiilor, a declarat, vineri, la Botoşani, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță AGERPRES.

Aceasta a dat asigurări că pensiile vor creşte de la 1 septembrie, însă a evitat să îşi exprime puncte de vedere personale legate atât de procentul de majorare, cât şi de modul de aplicare a acestei majorări pentru fiecare categorie de pensionari.

"Eu cred că ceea ce trebuie să primeze este corectitudinea şi principiul contributivităţii. Grija mea este ca între cine a muncit toată viaţa în fiecare zi şi are stagiu complet şi cine, din diverse motive, nu a putut să facă - eu nu judec, eu nu plec de la premisa că nu a dorit - pensiile, să nu se apropie, pentru că atunci descurajezi munca. Dacă eu îţi dau semnalul că va creşte pensia celui care nu a muncit cât ai muncit tu şi, deci, e mai avantajos să stai şi să nu munceşti decât să munceşti, eu nu cred că este un semnal corect pentru societatea românească", a afirmat Alexandru.

Citește și: SHOW Schimb dur de replici între Victor Ponta și Traian Băsescu în direct: 'După şase seara, culcaţi-vă!' / 'E tonul prostului'

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a participat, vineri, la o întâlnire cu oamenii de afaceri din Botoşani, la invitaţia preşedintelui Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Botoşani, Valeriu Iftime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.