Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru: 'În ANOFM nu există preocupare şi expertiză pentru nevoile pieţei muncii'

Facebook
violeta alexandru

Activitatea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) este ineficientă, iar în interiorul instituţiei nu există nici preocupare şi nici expertiză pe nevoile de instruire pe care le solicită oamenii care îşi caută un loc de muncă, a declarat miercuri ministrul desemnat al Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, în cadrul audierilor parlamentare, potrivit Agerpres.

"Cu privire la reformarea ANOFM, nu am nicio listă, nici de firme, nici de ONG-uri, ci pun în discuţie faptul că activitatea acestei instituţii este ineficientă. În interiorul instituţiei se vede cu ochiul liber că nu există niciun fel de preocupare de a se conecta cu nevoile pieţei şi nici expertiză pe toate nevoile de instruire pe care oamenii care îşi caută un loc de muncă le reclamă în acest moment. Acolo unde nu există expertiză în instituţie, acolo unde se poate să ofere expertiză superioară, trebuie să deschidem posibilitatea, pe criterii de transparenţă, nu pe listele mele, că n-am nicio listă, prin licitaţii publice, dacă există în programele de formare o nevoie de a achiziţiona din piaţă competenţă pe care instituţia ce gestionează formarea nu o are, nu văd nicio problemă dacă punem în centru nevoile beneficiarilor", a afirmat Violeta Alexandru.

Citește și: Apropiatul lui Liviu Dragnea a făcut anunțul: Revine în Partidul Social Democrat!

Aceasta a susţinut că oamenii care au căutat programe de pregătire la Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM-uri) nu au găsit cursuri de calificare căutate pe piaţa muncii.

"Dacă ne gândim la sistemul public, să protejăm angajaţii şi să rămână cât mai mulţi în sistem, clamând că se pricep pe toate domeniile, aici aş putea să înţeleg logica dumneavoastră. Ceea ce aş putea să vă spun eu este că trebuie să centrăm pe nevoile oamenilor care îşi caută un loc de muncă, şi dacă centrăm pe nevoile acelor oameni şi pe faptul că au bătut la uşile AJOFM-urilor şi au găsit nişte programe de pregătire care n-aveau nimic în comun cu ce dorea piaţa să găsească ca formă de muncă pregătită, atunci suntem de acord că ne trebuie o flexibilizare pe acele domenii în care statul nu are competenţă şi cineva o face mai bine", a precizat Violeta Alexandru.

Ministrul desemnat al Muncii a estimat că există posibilitatea ca externalizarea activităţii ANOFM să producă chiar economii bugetului public.

"S-ar putea s-o facă chiar mai ieftin, pentru că, dacă numărăm toate salariile din sistemul public ale celor care sunt implicaţi la formare, o să avem surpriza să constatăm că sunt mii de angajaţi în ANOFM şi rezultate cu mult sub cifra pe care statul român o plăteşte în acest moment sistemului public pentru formare, şi ca atare s-ar putea să facem şi o economie de bani", a încheiat Violeta Alexandru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.