Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru, ministrul Muncii: 'Bugetul asigurărilor sociale de stat crește cu 87,4 miliarde de lei, adică 23,31%'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Violeta Alexandru

Violeta Alexandru a declarat, miercuri, după ședința de Guvern, că Executivul a căzut de acord asupra majorării bugetului pentru asigurărie sociale de stat cu 87,4 miliarde de lei. Ministrul Muncii a precizat că la capitolul bunuri și servicii din bugetul asigurărilor va exista o creștere de 17,96%, anunță MEDIAFAX

Citește și: Victor Ponta a făcut anunțul- Decizia pe care a luat-o în privința pensiilor speciale

"Cabinetul a fost de acord ca suma totală să crească cu 23,31%, ca atare avem un buget de 87,4 de miliarde din care vă punctez câteva schimbări față de 2019. În primul rând cheltuielile de personal sunt dimensionate la 370 de milioane de lei, înseamnă o creștere de 8,5% față de 2019. Cu privire la capitolul general asistență socială cheltuielile legate de pensii sunt și ele dimensionate de așa manieră astfel încât fondurile să ajungă pentru creșterea pensiilor", a declarat Violeta Alexadru, miercuri, la finalul ședinței de Guvern.

Ministrul Muncii a mai precizat că sumele pentru bunuri și servicii din bugetul asigurărilor de stat se majorează cu 17,96 %.

"Pentru capitolul de bunuri și servicii din bugetul asigurărilor sociale de stat este o creștere de 17,96%. Se referă la tot ce înseamnă cheltuieli pentru serviciile de transmitere a pensiilor către pensionari, respectiv alte cheltuieli administrative care să asigure livrarea pensiilor către pensionari. Este și aici o creștere de aproape 18%, adică 572,9 de milioane de lei", a mai spus Violeta Alexandru.

Citește și: Şedinţa de Guvern- Declarațiile lui Florin Cîțu și Ralucăi Turcan despre buget .

Guvernul și-a asumat în ședința de miercuri răspunderea pentru proiectul bugetului de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat, precum și pe modificarea unor prevederi ale OUG 114.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.