Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru solicită CES un punct de vedere în contextul neconvocării noului plen

Victoria-Violeta Alexandru

Ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Violeta Alexandru, solicită conducerii Consiliului Economic şi Social un punct de vedere în contextul neconvocării noului plen de către secretarul general al CES.

În acest fel, ministrul răspunde la scrisoarea deschisă transmisă de reprezentanţii a 15 organizaţii neguvernamentale validaţi în noul CES.

Citește și: Gabriela Firea, despre insolvența RADET: 'Apa caldă și căldura vor fi ASIGURATE'

"În urma scrisorii deschise formulate de reprezentanţii societăţii civile desemnaţi anul trecut în Consiliul Economic şi Social (CES), cu privire la neaplicarea ordonanţei de urgenţă nr. 30/2016 pentru modificarea şi completarea legii nr. 248/2013 privind organizarea şi funcţionarea CES, în sensul neconvocării noului plen de către secretarul general al CES în termenul de 30 de zile de la intrarea în vigoare a OUG, Violeta Alexandru a solicitat conducerii Consiliului comunicarea unui punct de vedere'', se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

MCPDC precizează că OUG 30/2016 a intrat în vigoare la data de 1 iulie, iar în conformitate cu art. II, alin. (1) mandatul vechiului plen încetează de drept la 30 de zile de la data intrării în vigoare. Totodată, art. 15 alin (2) din legea nr. 248/2013 prevede că 'şedinţa de constituire a noului plen se convoacă de către secretarul general al Consiliului Economic şi Social, cu cinci zile înainte de expirarea mandatului membrilor în activitate.

''Remarc eforturile continue depuse de societatea civilă în vederea deblocării situaţiei existente la nivelul Consiliului Economic şi Social (CES), principalul organ consultativ al Parlamentului şi Guvernului României, prevăzut la art. 141 din Constituţie. În final, credibilitatea şi eficienţa Consiliului sunt direct dependente de gradul de asumare a deciziilor luate de toţi membrii din cele 3 organizaţii reprezentate: patronate, sindicate şi asociaţii şi fundaţii neguvernamentale ale societăţii civile'', a afirmat Violeta Alexandru, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.