Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorel Cataramă DINAMITEAZĂ PNL: Ludovic Orban va primi un program de măsuri pentru modernizarea partidului

paginadepolitica.ro
Viorel Catarama

Prim-vicepreședintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă, transmite conducerii partidului un set de 11 măsuri de dreapta, necesare economiei, printre acestea fiind și eliminarea privilegiilor ''aristocrației bugetare''. Cataramă crede că măsurile ar putea fi implementate mai degrabă de un partid nou, scrie Mediafax.

"Am trimis conducerii PNL un set de măsuri, alternative la guvernarea socialistă PSD/ALDE", a declarat Viorel Cataramă, pentru MEDIAFAX.

Măsurile propuse de Cataramă sunt:

1. Anularea tuturor ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de muncă.

2. Anularea tuturor pensiilor speciale.

3. Stabilirea pensiei minime în cuantum de 70% din salariul minim.

4. Eliminarea privilegiilor ''aristocratiei bugetare'': disponibilizarea a 25% dintre angajații din sectorul public și înghețarea creșterilor salariale în acest sector pentru următorii 2 ani.

5. Susținerea puternică a sectorului privat: încurajarea producției și a serviciilor autohtone, stimularea exporturilor (inclusiv printr-o politică de curs adecvată) și descurajarea importurilor.

6. Lege fără excepții: sarcina fiscală va fi așezată în funcție de mărimea venitului, nu în funcție de tipul acestuia și de forma de organizare a activității; cota unică stabilită la 10%, TVA bazat pe taxare inversă.

7. Salariul minim, stabilit prin negocieri între patronate și sindicate.

8. Stimularea dezvoltarii invățământului particular (îndeosebi a celui superior), concomitent cu acordarea de către stat a unor burse pentru copii proveniți din familii cu venituri modeste, pentru a urma cursurile acestor școli.

9. Stimularea dezvoltării sistemului de sănătate privat și reformarea, din temelii, a sistemului asigurărilor medicale de sănătate; într-o primă etapă, costul sănătătii va fi suportat în proporție de 70% de către stat (CNAS), restul de 30% de către sistemul privat de asiguraări de sănătate (similar ca la pensii, Pilonul 2).

10. Intensificarea eforturilor diplomatice pentru includerea României în Spatiul Schengen (am îndeplinit toate condițiile tehnice pentru aderare); se poate lua în considerare inclusiv utilizarea dreptului de veto, când drepturile fundamentale ale poporului român nu sunt respectate.

11. Promovarea oamenilor de afaceri în funcții publice.

Prim-vicepreședintele PNL Sector 2 este însă sceptic în ceea ce privește interesul conducerii liberale de a susține astfel de măsuri.

Citește și: Lovitură DEVASTATOARE - Sorin Blejnar, condamnat la șase ani de închisoare .

"Multe dintre acestea le-am prezentat în ultimii ani atât în interiorul partidului, cât și în spațiul public și, sunt ferm convins că numai un astfel de program poate îndrepta țara noastră într-o direcție corectă. Cu astfel de programe, în toată lumea, dreapta a adus bunăstarea! Însă, trebuie să admit, că la noi partidele tradiționale au o mare teamă în a promova astfel de măsuri; de aceea cred că un astfel de program ar putea fi preluat mai degraba de un nou partid politic", a mai spus Cataramă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.