Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorel Cataramă susține că revendicările taximetriștilor nu au niciun fundament economic

paginadepolitica.ro
Viorel Catarama

Președintele Dreptei Liberale, Viorel Cataramă, a declarat, joi, că revendicările taximetriștilor nu au niciun fundament economic. El a mai spus că România se află în față unei bătălii între un sistem corupt contra unuia privat care acționează cu respectarea legislației, scrie Mediafax.

”Dreapta Liberală condamnă cu fermitate acțiunile șoferilor de taxi de blocare a capitalei și consideră că revendicările nu au niciun fundament economic! În fapt, licențele pentru taxiuri sunt date de primărie, aproape fără niciun control sau reguli (ceea ce acrediteaza ideea unei corupții masive); astfel, persoane cu cazier și mașini care pun în primejdie securitatea pasagerilor își găsesc loc în acest sistem, unde evaziunea fiscală este destul de mare”, a declarat președintele Dreptei Liberale.

El a mai afirmat că firme private precum Uber și Taxify nu permit angajarea unor persoane cu cazier, folosirea unor mașini cu probleme tehnice și nici evaziunea fiscală.

Citește și: Programul Smart Start USA, o ocazie unică pentru antreprenorii români

”De aceea, ne aflăm în față unei bătălii între un sistem corupt, bazat pe șpagă și evaziune fiscală contra unui sistem privat care acționează cu respectarea legislației! Cerem PMB și politicienilor să protejeze și să încurajeze activitatea unui sistem privat sănătos, generator de venituri consistente la buget”, a conchis Cataramă.

Sute de taximetriști s-au strâns miercuri dimineață în Piața Victoriei, unde protestează față de aplicațiile de tip Uber și cer modificarea Legii Taximetriei.

„Nu este un miting politic. Ieșim din nou în stradă, pentru a mai atrage încă o dată atenția Guvernului României că trebuia să scoată de mult timp din Legea Taximetriei sintagma „în mod repetat”, introdusă în 2015 de fostul parlamentar Lucian Șova, devenit ulterior ministru al Transporturilor și demis recent. Am cerut de nenumărate ori eliminarea acelei sintagme din lege care a fost introdusă penntru a împiedica autoritățile care ar putea stopa pirateria din Transporturi”, susține Vasile Ștefănescu, președintele Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.).

Potrivit sursei citate, în România ar fi peste 100.000 de persoane neautorizate care practică ridesharing.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.