Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorel şi Andrei Hrebenciuc rămân în arest preventiv

justitie

Înalta Curte de Casatie si Justitie (ÎCCJ) a decis joi ca Viorel si Andrei Hrebenciuc, precum si inculpatii Ioan Adam si Gheorghe Paltin Sturdza, sa ramâna în arest preventiv în dosarul retrocedarilor ilegale de paduri.

'Admite propunerea de prelungire a arestarii preventive formulata de Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul Teritorial Brasov. Dispune prelungirea arestarii preventive a inculpatilor (...) pentru o perioada de 30 de zile, astfel: de la data de 20 decembrie 2014 pâna la data de 18 ianuarie 2015, inclusiv, pentru inculpatul Adam Ioan; de la data de 23 decembrie 2014 pâna la data de 21 ianuarie 2015, inclusiv, pentru inculpatii Hrebenciuc Andrei si Sturdza Paltin Gheorghe; de la data de 28 decembrie 2014 pâna la data de 26 ianuarie 2015, inclusiv, pentru inculpatul Hrebenciuc Viorel', se arata în decizia instantei, citată de Agerpres.
Hotarârea poate fi contestata în termen de 48 de ore de la comunicare.
ÎCCJ a respins pe 28 noiembrie contestatiile fostului deputat Viorel Hrebenciuc si a fiului sau, Andrei, la decizia anterioara de prelungire a arestarii preventive.
Viorel Hrebenciuc a fost arestat pe 29 octombrie, el fiind acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, trafic si cumparare de influenta, spalare a banilor, folosire a influentei în scopul obtinerii de foloase necuvenite si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care îndeplineste o functie de conducere într-un partid în scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
Potrivit DNA, începând cu aprilie 2013, Viorel Hrebenciuc, împreuna cu deputatul Ioan Adam, Paltin Sturdza si Dan Bengescu, a constituit si coordonat un grup ce urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea în posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si o cât mai rapida vânzare a terenului forestier în suprafata de 43.227 ha dobândit prin hotarâre judecatoreasca a Tribunalului Covasna.
DNA mai arata ca în 17 octombrie 2014 Viorel Hrebenciuc si-a folosit influenta fata de Dan Sova, în scopul de a-l determina sa initieze o propunere legislativa privind amnistia si gratierea unor pedepse.
'Demersul a fost acceptat de catre Dan Sova, care a afirmat ca este obligatorie adoptarea acestei propuneri legislative. Totodata, suspectul a acceptat promisiunea lui Viorel Hrebenciuc ca îl va sprijini sa obtina functia de presedinte al unui partid politic, în dauna celorlalti contracandidati, pentru a-l determina pe ministrul Justitiei sa initieze un proiect de lege având ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000. Având în vedere ca Viorel Hrebenciuc este acuzat în doua dosare penale sub aspectul savârsirii unor infractiuni prevazute de art. 13 din Legea nr. 78/2000, proiectul l-ar fi vizat în mod nemijlocit, împiedicând tragerea sa la raspundere penala', precizeaza DNA.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.