Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Cherecheş, deputat PNL, precizează că bolnavii de coronavirus pot fi trataţi la Spitalul de Boli Infecţioase Baia Mare

Facebook
pnl

Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare, fiind structurat în sistem pavilionar, are posibilitatea să izoleze bolnavi de coronavirus simptomatici şi asimptomatici, precizat marţi seara, pe pagina sa de Facebook, deputatul liberal Viorica Cherecheş, medic în cadrul unităţii medicale şi fost director.

"Maramureşenii veniţi la spital, după o săptămână în centrele de carantinare din diverse puncte ale judeţului, au fost anunţaţi, mulţi dintre ei, că trebuie să fie internaţi. În aceste centre de carantinare, cât vor mai funcţiona, este nevoie de medici, psihologi, care să-i informeze pe oameni despre boală şi despre situaţia lor, iar atunci când ajung la spitalul de specialitate (boli infecţioase) să nu mai fie traumatizaţi psihic. Sunt pacienţi care ajung într-o altă etapă, când sunt deja diagnosticaţi, au nevoie să fie trataţi şi să ştie ce se întâmplă cu ei. Tot acest parcurs este o traumă şi trebuie ajutaţi să o depăşească", a menţionat în postarea sa, Viorica Cherecheş, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi restricții: Ce a fost până acum o recomandare devine o obligație

Potrivit acesteia, bolnavii infectaţi sunt îngrijoraţi asupra stării de sănătate pentru că nu ştiu ce li s-ar putea întâmpla.

"Am vorbit cu bolnavi infectaţi, cu aparţinători. Sunt neliniştiţi, nu ştiu ce se întâmplă cu ei. Simptomele bolii sunt ameliorate cu medicaţie care la acest moment este în stadiu de remediu pentru coronavirus. Protocoalele terapeutice, adaptate individual la fiecare caz, se aplică în tratamentul bolnavului cu COVID-19 pentru a se vindeca. Aceşti bolnavi trebuie trataţi la timp şi fiecare semn de boală este o urgenţă. Pacientul, împreună cu personalul medical, trebuie să fie într-o permanentă colaborare şi comunicare pentru a asigura vindecarea, iar bolnavul să nu mai fie o sursă de infecţie", a spus Viorica Cherecheş.

Conform acesteia, boala trebuie diagnosticată, însă în acest moment nu se poate susţine ipoteza transmiterii intracomunitare a virusului.

Citește și: VIDEO: Mărturia înfiorătoare a unui medic: ‘Ni s-a spus ca persoanele de peste 65 de ani trebuie lăsate să moară’

"E important să stai în casă, dar boala trebuie diagnosticată! Suntem în stadiul preepidemic. S-au înregistrat cazuri de COVID-19 de import şi cazuri cu transmitere locală restrânsă, dar nu există dovezi de transmitere intracomunitară susţinută a virusului", a afirmat Viorica Cherecheş.

Totodată, în cursul zilei de marţi, Consiliul Judeţean Maramureş a anunţat că va finanţa direct achiziţionarea în cel mai scurt timp a unei platforme integrate de biologie moleculară Real Time PCR, care va permite procesarea a peste 300 de teste pe zi pentru Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.