Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, întâlnire cu ministrul pentru afaceri europene al Franţei - S-a discutat actualizarea Foii de Parcurs a Declaraţiei de Parteneriat Strategic

Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a subliniat, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o cu ministrul delegat pentru afaceri europene al Franţei, Nathalie Loiseau, demersurile ce vizează actualizarea Foii de Parcurs a Declaraţiei de Parteneriat Strategic, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul convorbirilor care au avut loc joi la Palatul Victoria au fost abordate teme de interes aflate pe agenda relaţiilor bilaterale, precum şi teme de actualitate de pe agenda europeană, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

"Au fost evidenţiate strânsele relaţii de colaborare dintre cele două ţări în numeroase domenii, reflectând Parteneriatul Strategic dintre România şi Franţa. Demnitarul român a evocat modalităţile de dezvoltare şi diversificare, în continuare, a cooperării bilaterale, fiind subliniate demersurile ce vizează actualizarea Foii de Parcurs a Declaraţiei de Parteneriat Strategic", se arată în comunicat.

În context, oficialul român a apreciat că Sezonul Franţa-România, recent inaugurat cu succes, oferă o ocazie excelentă pentru a prezenta, în ambele ţări, o multitudine de imagini contemporane ale României şi, respectiv, Franţei, din diverse domenii de activitate, şi pentru a întări cooperarea bilaterală în domeniile cultură, ştiinţă şi economie.

"A amintit, de asemenea, importanta comunitate românească din Franţa şi bogata contribuţie a acesteia la aprofundarea relaţiilor economice bilaterale şi la dezvoltarea ambelor state", conform comunicatului.

Totodată, prim-ministrul a subliniat că Preşedinţia rotativă a României la Consiliului UE se exercită într-un context european aparte, marcat de o serie de procese complexe, precum negocierea viitorului Cadru Financiar Multianual 2021-2027, procesul Brexit şi clarificarea relaţiilor viitoare cu Marea Britanie, alegerile pentru Parlamentul European din mai 2019, urmate de un nou ciclu instituţional UE, Summit-ul informal de la Sibiu şi procesul de reflecţie asupra viitorului Europei.

Premierul român a punctat succint priorităţile Preşedinţiei la Consiliul UE, construite în jurul a patru piloni /direcţii mari de acţiune, respectiv Europa convergenţei, Europa siguranţei, Europa - actor global şi Europa valorilor comune.

"A subliniat că toate proiectele avute în vedere în acest context au în centru principiul coeziunii, ceea ce a determinat şi motto-ul 'Coeziunea, o valoare europeană comună '. În cadrul întrevederii, demnitarii au avut un schimb de opinii asupra principalelor teme de pe agenda europeană ", se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că prim-ministrul român a reiterat, de asemenea, obiectivul ţării noastre de aderare la Spaţiul Schengen, subliniind faptul că toate condiţiile tehnice necesare aderării sunt de mult îndeplinite.

La rândul său, potrivit comunicatului, ministrul delegat pentru afaceri europene francez a trecut în revistă interesul Franţei pentru "finalizarea licitaţiilor în domeniul apărării navale, precum şi pentru proiectele pe care Franţa le promovează în domeniul apărării anti-aeriene, producţiei de elicoptere şi în domeniul nuclear civil".

"În cadrul discuţiilor a fost abordat şi subiectul modificării legilor justiţiei, precum şi cel privitor la încălcarea drepturilor omului. De asemenea, a avut loc un schimb de opinii cu privire la subiectul ştirilor false, subliniindu-se necesitatea de a promova combaterea dezinformării online", se mai spune în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.