Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Președintele comitetului director al EUROPALIA International, Contele Georges Jacobs de Hagen

Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu Președintele comitetului director al EUROPALIA International, Contele Georges Jacobs de Hagen.

Întrevederea a avut loc în contextul în care, anul acesta, România este invitat de onoare al Festivalului Internațional Europalia, ajuns la cea de-a 50-a ediție, și a oferit ocazia unei evaluări a stadiului pregătirilor acestui eveniment.

Premierul Viorica Dăncilă a adresat felicitări echipei EUROPALIA International pentru lunga și bogata tradiție a festivalului și a dat asigurări că România va acorda importanța cuvenită participării sale la Festival. În continuare, a apreciat că anul 2019 poate fi considerat „anul României la Bruxelles”, după seria de activități desfășurate sub umbrela Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene și continuarea lor cu proiectele prevăzute în cadrul Festivalului EUROPALIA. Dintre aceste proiecte, premierul Viorica Dăncilă a evidențiat Expoziția Centrală ”Constantin Brâncuși”, prima expoziție dedicată exclusiv sculptorului român în aproape 25 de ani.

Citește și: Klaus Iohannis a SEMNAT - Mai mulți magistrați părăsesc sistemul

EUROPALIA este manifestarea culturală de cea mai mare anvergură din Belgia, fiind organizată o dată la doi ani, sub patronajul Familiei Regale a Belgiei, în Belgia și în țări învecinate – Franța, Olanda, Luxemburg și Germania sau Marea Britanie.

Anul acesta, România este țara invitată a celei de-a 50-a ediții a Festivalului. Timp de patru luni, din octombrie 2019 - până în ianuarie 2020, o serie de evenimente artistice vor pune în evidență, prin intermediul unui program multidisciplinar, diversitatea culturală a țării noastre.

Guvernul României a susținut buna organizare a acestui festival prin alocarea fondurilor necesare, având în vedere importanța promovării valorilor României pe plan internațional, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.