Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă a dat LOVITURA: Ce i-a spus Mike Pence, vice-președintele SUA, la întâlnirea din Washington - FOTO

Mike Pence Viorica Dăncilă Pence Dăncilă

În cadrul vizitei pe care o efectuează în SUA, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi o întrevedere cu vice-președintele SUA, Mike Pence, în marja reuniunii AIPAC ce are loc la Washington.

Discuțiile s-au desfășurat într-o atmosferă deschisă și de încredere reciprocă și au aprofundat subiectele abordate cu prilejul convorbirii telefonice avute la 11 martie 2019.

Citește și: Rareș Bogdan o umilește pe Viorica Dăncilă! Reacție devastatoare în scandalul momentului

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a asigurat pe vicepreședintele SUA de angajamentul României pentru consolidarea și dezvoltarea Parteneriatului Strategic bilateral, cu accent special pe intensificarea schimburilor economice și sporirea prezenței investiționale americane în România.

Cei doi înalți oficiali au recunoscut rolul important pe care cooperarea dintre militarii români și americani, în Europa sau în teatrele de operații din lume, îl are pentru consolidarea păcii și securității și apărarea valorilor care unesc cele două țări.

Citește și: Surpriză de proporții pe lista PSD pentru europarlamentare! Vedeta care i-a luat fața soțului Olguței Vasilescu, Claudiu Manda

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reconfirmat angajamentul ferm al Guvernului României de a continua și dezvolta programul de înzestrare al armatei române și a exprimat satisfacție pentru cooperarea cu SUA din acest punct de vedere.

La rândul său, Vicepreședintele SUA a mulțumit premierului Viorica Dăncilă pentru poziția exprimată în legătură cu intenția de mutare a ambasadei României la Ierusalim și pentru sprijinul și angajamentul față de relația transatlantică, precum și pentru contribuțiile sale operaționale și conceptuale atât în regiunea Mării Negre, cât și, mai larg, în plan internațional. Totodata, vicepreședintele SUA a anunțat că va efectua un turneu în Europa de Est, ocazie cu care va vizita și România.

Citește și: Răsturnare de situație după declarația Vioricăi Dăncilă! Decizie radicală! Trebuia să înceapă azi

În context, a fost evocată efectuarea unei vizite oficiale a prim-ministrului român, Viorica Dăncilă, la Washington, în perioada următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.