Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă anunță un grup de lucru interguvernamental: 'Putem avea în vedere proiecte care să susțină avansul european al Republicii Moldova'

Inquam Photos / Octav Ganea
dancila sandu

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, după discuțiile cu omologul său din Republica Moldova, Maia Sandu, că cele două guverne vor lucra, în cadrul unui grup și vor fi avute în vedere derularea unor proiecte noi care să „susțină avansul european” al Republicii Moldova.

„Dorin să aducem o contribuție directă la îmbunătățirea condițiilor de trai a tututor cetățenilor Republicii moldova. Astfel, cele două guverne vor începe să lucreze în cadrul unui grup de lucru interguvernamental, urmând să analizăm ce proiecte în curs de derulare necesită atenție imediată. Putem avea în vedere derularea de proiecte noi care să susțină avansul european al Republicii Moldova”, a declarat Viorica Dăncilă, conform Mediafax.

ALERTĂ - Dosarul Sorinei va fi strămutat la Slatina

Premierul României a mai spus că rezultatul discuțiilor în cadrul grupului de lucru vor fi valorificate în cadrul unor ședințe comune viitoare.

„Va fi un demers concret, substanțial și cu impact imediat din persepctiva obiectivului comun de îmbunătățire a vieții tuturor cetățenilor din Republica Moldova, precum și un reper al interesului nostru comun de consolidare a parteneriatului bilateral. Doresc să o asigur pe doamna prim ministru că România va continua sprijinul pentru Republica Moldova în raport cu partenerii europeni și transatlantici. De asemenea, am subliniat, în discuțiile cu doamna prim-ministru și relevanța majoră acordată de România reglementării conflictului din regiunea Transnistriană, cu respectarea integrității teritoriale a Republicii Moldova și cu neafectarea vectorului său proeuropean”, a mai spus Dăncilă.

Încă din 16 iunie, Viorica Dăncilă a anunțat că i-a transmis premierului Maia Sandu o invitație de a veni la București.

Cu acea ocazie, premierul român și-a exprimat încrederea că Executivul de la Chișinău va continua parcursul european al Republicii Moldova, prin implementarea cu succes a reformelor necesare, a Acordului de Asociere și a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.