Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, băgată în şedinţă de Juncker şi Timmermans: Explicaţii despre schimbările din justiţie

captura TV
Dancila Juncker

Premierul Viorica Dăncilă le-a prezentat, la Bruxelles, președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și prim-vicepreședintelui CE, Frans Timmermans, ultimele evoluții în ceea ce privește reforma și modificările din sistemul judiciar și a arătat ca finalizarea MCV e un obiectiv al Guvernului.

"Prim-ministrul a prezentat ultimele evoluții în ceea ce privește reforma și modificările din sistemul judiciar și a arătat ca finalizarea MCV rămânere un obiectiv important pe agenda guvernamentală", se arată în comunicatul de presă al Guvernului.

Vezi şi: HARTA FEȚEI: ce afecțiuni îți indică semnele de pe fața ta!

Dăncilă le-a vorbit celor doi oficiali europeni și despre obiectivele și prioritățile României din ianuarie 2019 când țara noastră va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene.

"În perspectiva preluării de către România, în prima jumătate a anului 2019, a Președinției Consiliului UE, premierul Viorica Dăncilă a subliniat angajamentul ferm al autorităților române de a asigura un mandat de succes. Șeful Executivului a evidențiat obiectivul României de a contribui, de o manieră constructivă, la definirea și promovarea interesului comun european, la asigurarea unității și coeziunii între statele membre, precum și la reapropierea cetățenilor de Uniunea Europeană. De asemenea, a exprimat dorința Guvernului României de a continua cooperarea apropiată și eficientă cu Comisia Europeană în ceea ce privește facilitarea procesului decizional la nivel european, în perspectiva exercitării de către România a responsabilităților ce revin Președinției Consiliului UE", potrivit sursei citate.

Viorica Dăncilă și Jean-Claude Juncker au discutat și despre necesitatea asigurării unui consens general pentru susținerea obiectivelor pe care România și le-a propus înainte și în timpul Președinției Consiliului UE, "fiind necesară implicarea tuturor actorilor instituționali, sociali și politici", completează Guvernul.

"Prim-ministrul a arătat disponibilitatea deplină a României pentru canalizarea eforturilor viitoarei Preşedinţii române a Consiliului UE în direcția asigurării unui progres substanțial în viitorul Cadru Financiar Multianual 2021-2027, dosar de importanță majoră pentru Uniune. Totodată, a subliniat importanţa menţinerii unei abordări a Comisiei Europene în sensul unor propuneri privind viitorul Cadru Financiar, care să asigure faptul că politica de coeziune și politica agricolă comună rămân principalele politici investiționale ale Uniunii, evidențiind, în context, așteptarea ca rolul important al acestora să fie reflectat corespunzător în nivelul alocărilor aferente acestora", conchide documentul de presă al Executivului.

Vezi şi: Comprese calde sau reci? Cum tratezi corect durerile locale

Pe 4 iulie, Comisia Europeană arată, într-un punct de vedere remis agenției MEDIAFAX, că urmărește cu tot mai mare îngrijorare evoluțiile din România și transmite că nu va ezita să treacă la acțiuni unde va fi necesar pentru asigurarea compatibilității cu tratatele europene.

"Urmărim îndeaproape reformele în sistemul judiciar şi ale codurilor penale din România. Observăm că reforma Codului Penal a fost adoptată de Parlamentul român. Vom examina versiunile finale ale acestor legi pentru a observa compatibilitatea cu reglementările relevante ale UE în domeniul justiţiei penale şi cu standardele internaţionale. În calitatea de garant al tratatelor europene, nu vom ezita să trecem la acţiune unde va fi necesar pentru a asigura această compatibilitate", se arată într-un răspuns al unui purtător de cuvânt al Comisiei Europene, remis MEDIAFAX.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.