Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, despre votul Diasporei la Prezidențiale: 'Dacă în trei zile nu putem vota și iar se fac cozi, nu cred că mai este explicabil acest lucru'

Facebook
dancila viorica

Premierul demis Viorica Dăncilă a afirmat, sâmbătă, la Arad, că secțiile de vot în Diaspora s-au dublat și că dacă se fac iar cozi și nu se va putea vota în trei zile, acest lucru nu va mai putea fi explicabil, potrivit Mediafax.

Citește și: Traian Băsescu îl critică pe Ludovic Orban: A făcut o greșeală fundamentală

„ Pentru votul în diaspora, știți foarte bine că am aprobat votul prin corespondență și trei zile de vot. S-a dublat numărul secțiilor de votare, avem 855 de secții de votare în diaspora, deci dacă în trei zile nu putem vota și iar se fac cozi, nu cred că mai este explicabil acest lucru. Poate că oamenii planifică în așa fel încât să poată vota în cele trei zile. Noi vrem un vot în diaspora care să nu îi umilească pe români, de aceea am și aprobat aceste trei zile, de aceea am și dublat numărul secțiilor de votare. Este dreptul fiecărui român, fie că se află în interiorul granițelor țării, fie în exterior. Am discutat cu românii din diaspora, aceste măsuri s-au luat în urma discuțiilor, deci am încercat să facem tot ce este omenește posibil ca oamenii să poată vota decent și toți românii din diaspora să își poată exprima dreptul la vot”, a spus Dăncilă, la Arad.

Primul tur al alegerilor prezidențiale în străinătate are loc între 8-10 noimebrie și între 22-24 are loc cel de-al doilea. În țară, primul scrutin are loc pe 10 noimebrie, iar cel de-al doilea, 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.