Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă explică de ce s-a certat cu Ana Birchall, ministrul Justiției: Nu vreau nici ministrul Justiției, nici altcineva să intervină în actul justiției

Inquam Photos/ Octav Ganea
Viorica Dancila

Viorica Dăncilă explică de ce s-a certat cu Ana Birchall, ministrul Justiției, pe tema Secției pentru investigarea magistraților. Ministrul a propus ca evaluarea activității procurorilor SIIJ să fie realizată la minister, iar premierul s-ar fi opus

”Am spus că nu vorbesc despre Justiţie şi că nu vreau să intervin în Justiţie. Am avut o discuţie cu ministrul Justiţiei şi i-am spus că vreau ca nicio entitate, niciun ministru din Guvern să nu facă referire sau să intervină în Justiţie, să nu încerce sub nicio formă să mai aducă Justiţia în curtea Guvernului. (...) Suntem un Guvern politic, orice decizie a noastră, orice afirmaţie, chiar dacă este a Guvernului României, va fi interpretată politic şi nu vreau ca alianţa PSD-ALDE să deconteze o eventuală greşeală.

Am avut o discuție și am spus care e modul de abordare al Guvernului și faptul că Executivul nu va interveni în justiției, își dorește o justiție independentă, dar și respectarea drepturilor cetățenilor. Acest lucru l-am spus public și același lucru l-am spus și procurorului general al SUA”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți, la Parlament.

Citește și: EXCLUSIV Bugetarul care a aruncat în aer sistemul are ordin de restricție! Nu se poate apropia de mama copilului său .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.