Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă: Guvernul va continua să se implice în combaterea antisemitismului

viorica dancila

Viorica Dăncilă a declarat, marți, că Guvernul va continua să se implice în demersurile privind combaterea antisemitismului. Premierul le-a propus oficialilor europeni să se gândească la instrumente pentru combaterea discursului bazat pe ură și a știrilor false, potrivit Mediafax.

„Vă asigur că implicarea Guvernului României pe acest subiect va continua. Ne dorim ca eforturile României în domeniul educației, cercetării și memoriei Holocaustului și combaterii antisemitismului să constituie un punct de referință pentru toate statele din regiune, dar și în plan internațional. Ne dorim ca proiectele ambițioase ale României din acest domeniu să fie continuate și concretizate. Dacă România a reușit să contribuie la adoptarea unei definiții de lucru a antisemitismului, cred că ne putem gândi tot împreună la crearea unor instrumente pentru combaterea discursului bazat pe ură și a știrilor false”, a afirmat Viorica Dăncilă, la conferința ”Perspectiva unei viitoare strategii privind prevenirea și lupta împotriva antisemitismului, rasismului, xenofobiei, radicalizării și discursului de ură”.

Șeful Executivului a susținut că această conferință reprezintă al treilea eveniment al Președinției României la Consiliul UE în care se abordează tema combaterii antisemitismului.

”Conferința internațională Perspectiva unei viitoare strategii privind prevenirea și lupta împotriva antisemitismului, rasismului, xenofobiei, radicalizării și discursului de ură, pe care am plăcerea de a o deschide astăzi este cel de-al treilea eveniment al Președinției Române la Consiliul UE care abordează tema antisemitismului, xenofobiei și tuturor formelor de intoleranță. Președinția Română a Consiliului UE a fost strâns legată de valorile fundamentale europene de coeziune, inclusiv în sensul acceptării și promovării acestor valori în cadrul unei Uniuni în permanentă schimbare”, a afirmat Dăncilă.

Citește și: BREAKING Mesajul transmis de Viorica Dăncilă opoziției înainte de MOȚIUNEA de cenzură

Premierul a amintit că Președinția Română a Consiliului UE are ca obiectiv principal promovarea combaterii rasismului, intoleranței, xenofobiei, populismului, antisemitismului și descurajarea discursului bazat pe ură.

„Am abordat teme precum migrația, integrarea, incluziunea, chiar și pe fundalul unei campanii electorale marcate de mesaje multiple care au variat de la cele proeuropene până la cele de tip populist. În privința valorilor fundamentale la care ne-am referit, democrația, libertatea, drepturile omului și respectarea identității umane, Președinția Română a Consiliului UE și-a fixat ca obiectiv principal promovarea combaterii eficiente, a rasismului, intoleranței, xenofobiei, populismului, antisemitismului și descurajarea discursului bazat pe ură. Evenimentul de astăzi readuce în atenție preocupări majore incluse atât pe agenda instituțiilor europene, cât și la nivel internațional. Aș aminti importanța creșterii coordonării de către statele membre ale UE, precum și a luării unei decizii privind desemnarea unui coordonator la nivel european pe probleme legate de antisemitism. Sunt aspecte atât mai importante cu cât ne regăsim în perioada de modelare a arhitecturii viitoarei Comisii Europene”, a mai spus Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.