Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă ignoră total cazul Rovana Plumb: mesaj din SUA al premierului

facebook.com
Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă este așteptată de întreaga opinie publică să își anunțe poziția în cazul Rovana Plumb, respinsă pentru funcția de comisar european. Aflată în SUA, Dăncilă a transmis, de ieri, două mesaje, dar nici unul nu are legătură cu acest caz.

Citește și: Pericol în Capitală: un bărbat lovește din senin femeile pe stradă. Poliția cere ajutorul cetățenilor

În ultimul mesaj postat pe pagina personală de Facebook, Dăncilă anunță că s-a întâlnit cu Ronald Lauder, Președintele World Jewish Committee, cu Arthur Schneier, Rabinul Șef al oraşului New-York, precum și cu Malcolm Hoenlein, vicepreședinte al Congresului American Evreiesc.

”Am avut ieri o serie de întrevederi cu Ronald Lauder, Președintele World Jewish Committee, cu Arthur Schneier, Rabinul Șef al oraşului New-York, precum și cu Malcolm Hoenlein, vicepreședinte al Congresului American Evreiesc, în cadrul cărora am evidențiat importanța Parteneriatului Strategic cu Statele Unite și am reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei și a oricăror alte forme de manifestare a intoleranței.

Guvernul României va continua acțiunile în scopul păstrării memoriei Holocaustului și a combaterii negaționismului, inclusiv prin deschiderea unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului la București și dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului. Combaterea antisemitismului este o temă constantă aflată în atenția Guvernului României și a reprezentat o direcție prioritară a Președinției române a Consiliului UE 2019.

Mulțumesc organizațiilor evreiești pentru susținerea acestor proiecte și îmi doresc ca de același sprijin să beneficieze candidatura României la OCDE și liberalizarea regimului de vize de călătorie către SUA pentru cetățenii români, două obiective de interes deosebit pentru Guvernul României.”, scrie Viorica Dăncilă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.