Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă îi dă peste NAS Anei Birchall în privința 'foii de parcurs' pe statul de drept: 'Nu are mandat de la Guvern'

Guvernul Romaniei
Viorica Dancila

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat, miercuri seară, că nu are cunoștință de vreo "foaie de parcurs" agreată de Ana Birchall cu procurorul general american, precizând că dacă aceasta ar exista, nu are mandat din partea Guvernului României, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Alexandru Cumpănașu, atac de ultimă oră la Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis: ‘Își pun coada pe spinare’

"Nu, nu am cunoștință despre așa ceva, iar dacă ar exista, nu este niciun mandat din partea Guvernului României", a declarat Viorica Dăncilă.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat, miercuri, înainte de ședința CEx PSD, că nu există niciun "to do list", nici cu SUA, nici cu alt stat, referindu-se la "foaia de parcurs" pe întărirea statului de drept în România despre care i-a cerut explicații președintele CSM, Lia Savonea.

"În ceea ce privește acest "to do list" despre care se tot vorbește, pe mine m-a deranjat ieri maniera necolegială și faptul că o solicitare venită pe 13 septembrie nu a fost inclusă pe ordinea de zi a ședinței. În schimb, pentru a înlătura orice speculație, vă garantez că la nivelul ministerului Justiției nu există niciun fel de "to do list", fie cu SUA, fie cu orice alt terț. Cred că după această declarație, pe care nu am vrut ieri să intru în detalii... Tocmai am spus că nu există un "to do list". În calitate de vicepremier pentru parteneriate strategice, vă asigur că am promovat interesul României și parteneriatul cu SUA este, din punctul meu de vedere, cel mai important parteneriat al României. E un dialog absolut normal între ministerul Justiției și Depatamentul de Justiție al SUA în vederea pregătirii unei vizite la care am fost invitată", a spus Ana Birchall.

Citește și: S-a aflat! Ce salariu are Mugur Isărescu

Președintele CSM, Lia Savonea, i-a cerut, marți, în plenul CSM, ministrului Justiției, Ana Birchall, să precizeze dacă a agreat în vreun fel cu procurorul general american sau cu reprezentanții altui stat asupra unei ”foi de parcurs” cu privire la întărirea statului de drept din România. Aceasta a refuzat, la momentul respectiv, să furnizeze un răspuns explicit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.