Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă îl IGNORĂ pe Klaus Iohannis, după atacul EXPLOZIV al președintelui la adresa Guvernului

Administrația Prezidențială
iohannis dancila iohannis sedinta de guvern

Președintele Klaus Iohannis a rostit un discurs, la Iași, cu ocazia zilei Unirii Principatelor Române. În mesajul său, Iohannis a atacat Guvernul, dar premierul Viorica Dăncilă a ales să ignore criticile, iar în mesajul său cu ocazia aceluiași eveniment nu i-a răspuns președintelui.

Citește și: Tăriceanu, trei întâlniri de taină cu Iohannis: se forțează spargerea Coaliției/ZVON

Iată mesajul premierului Viorica Dăncilă:

”Se împlinesc, astăzi, 160 de ani de la primul act istoric major în devenirea statului unitar și suveran român actual: Unirea Principatelor Române, de la 24 ianuarie 1859, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza domn al Moldovei și Țării Românești.

Aristocrația noastră din acele timpuri, prin vârfurile sale intelectuale și politice, precum și cea mai mare parte a populației, au reușit să transforme în realitate, pe o temelie durabilă, idealul unității naționale românești, întrevăzute de geniul voievodului Mihai Viteazul la 1600 și desăvârșite cu Marea Unire din 1918.

Am avut de partea noastră un context extern favorabil, state europene-prietene, dar, mai ales, am avut elite românești remarcabile, care au crezut în destinul românesc, și o voință populară extraordinară de a ”seca Milcovul”, de a șterge barierele între român și român.

Acest moment al istoriei noastre să îl sărbătorim cu încredere în România și în resursele inepuizabile ale ființei românești. Avem experiența coeziunii interne pentru o cauză, a luptei pentru locul nostru în istorie și în lume, a victoriei care nu a fost niciodată obținută în cotropire, ci în apărarea a ceea ce ne aparține. Această pagină de istorie și idealul de unitate al înaintașilor care au făcut posibilă devenirea României de astăzi sunt fundamentale pentru viitorul națiunii române, pentru evoluția noastră ca societate modernă, atașată valorilor europene, în care drepturile și libertățile sunt respectate și apărate, ca stat suveran, prețuit de partenerii europeni și internaționali.

Faptul că astăzi marcăm Ziua Principatelor Unite atât în România, cât și la Bruxelles, unde în calitate de stat care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene ne asumăm cu onoare responsabilitățile, este un motiv de mândrie pentru țara noastră și pentru români. Este, totodată, o confirmare a faptului că poporul român a avut întotdeauna puterea și înțelepciunea să aleagă calea dreaptă.

Am încredere absolută în destinul nostru național și european. Am încredere în români și în România!”, se arată în mesajul premierului.

În mesajul său, Klaus Iohannis a criticat extrem de dur Guvernul și coaliția PSD-ALDE.

”Politicienii, elitele la modul general, au datoria de a se prezenta în fața cetățenilor și a istoriei cu obiective și cu rezultate. Când e vorba de a genera noi energii, de a moderniza societatea, cum s-a întâmplat după Unirea Principatelor, educația și infrastructura trebuie să fie prioritățile unei guvernări responsabile.

Din păcate, la 160 de ani de la momentul pe care îl sărbătorim astăzi, în locul unirii în jurul interesului național și al integrării depline în Europa, guvernanții au preferat o hărmălaie populistă și o jalnică țopăială legislativă și administrativă.

În locul unei viziuni coerente, care să asigure României o dezvoltare sustenabilă, actualii guvernanți periclitează viitorul țării printr-o avalanșă de măsuri cu efecte care se arată dezastruoase.

România nu merită asemenea politicieni lipsiți de responsabilitate față de țară! Nici Iașul, cu moștenirea sa istorică, nu merită să ajungă un oraș al investițiilor mereu promise și amânate, mai ales când vorbim despre proiecte vitale, precum autostrada ori spitalul regional.

Unirea din urmă cu 160 de ani ne obligă să facem totul pentru a reda speranța românilor într-un viitor în care țara să fie bine guvernată, iar cetățenii respectați.”, a spus Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.