Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă îl UMILEȘTE pe Klaus Iohannis, după motivarea CCR: 'A încălcat flagrant Constituția. Să ia o pauză de la poze'

Inquam Photos / George Calin
Inquam Viorica Dăncilă

Klaus Iohannis avea şi are obligaţia constituţională şi legală să emită cele două decrete de revocare la propunerea prim-ministrului, precizează Curtea Constituţională în motivarea deciziei prin care a constatat existenţa unui conflict juridic între Guvern şi şeful statului.

Viorica Dăncilă nu a ratat ocazia și l-a taxat pe președinte pentru că încalcă, din nou, Constituția. ”Modul în care candidatul Iohannis se raportează la obligațiile constituționale îngrijorează”, a declarat premierul. ”Președintele a încălcat flagrant Constituția!”, a adăugat Dăncilă, care a spus că ”îi cer președintelui să numească miniștrii interimari IMEDIAT, nu “de îndată” - pentru că am văzut cu toții ce înseamnă asta la Klaus Iohannis. Îi cer de asemenea, așa cum a decis Curtea, să motiveze în scris respingerile făcute, așa cum era normal încă de la început.”

Citește și: Nimeni nu se aștepta la asta! S-a despărtiț Elena Băsescu

”Vorbind de ipocrizie, dați-mi voie să vă citez din motivarea Curții Constituționale de astăzi în ceea ce privește blocajul practicat de președintele Iohannis de mai bine de o lună la adresa Guvernului :

La punctul 134, magistrații CCR spun că: “Numirea de urgență a miniștrilor interimari se justifică prin imperativul de ordin public reprezentat tocmai de interesul asigurării continuității funcționării ministerelor.

Citește și: Klaus Iohannis o distruge pe Viorica Dăncilă! Acuzații grave

Trebuie asigurată funcționarea permanentă și în condiții de normalitate a Guvernului, astfel că împrejurarea modificării compoziției politice a Guvernului NU poate reprezenta un argument valid pentru refuzul numirii de către Președintele statului a miniștrilor interimari, la propunerea primului-ministru.”.

De asemenea, la punctul 135, Curtea consideră că: “Prin această conduită, Președintele a creat premisele blocării activității a trei ministere, afectând, astfel, buna funcționare a Guvernului și a întregii administrații publice.”.

Citește și: Avocatul Poporului intervine în cazul Caracal! De la Ministerul de Interne nu am primit încă răspuns

Modul în care candidatul Iohannis se raportează la obligațiile constituționale îngrijorează, iar acest lucru reiese, de asemenea din motivarea CCR care constată în legătură cu respingerea unui profesionist în funcția de ministru al Justiției că “termenii folosiți în declarația publică sunt străini rolului și importanței funcției de președinte al statului și aduc atingere onoarei și demnității unei categorii socio-profesionale care se bucură constituțional de protecție.”.

În plus, și cred că este o premieră în România, magistrații CCR constată că actualul președinte se contrazice singur în declarații publice: “Președintele a susținut că nu domnia sa are atributul numirii membrilor Guvernului, ci Parlamentul. Dar, în același timp, a respins prin aprecieri subiective propunerile formulate pentru ocuparea funcției de ministru al justiției, ministru al educației naționale și viceprim-ministru pentru implementrea parteneriatelor strategice.”, spune CCR.

Citește și: Alexandru Cumpănașu intră la rupere! Iohannis vrea destabilizarea totală a României

Cu alte cuvinte, deși președintele spune că nu el numește miniștri în situația dată, îi refuză prin aprecieri subiective și declarații politice de la tribuna administrației prezidențiale. Ce înseamnă asta dacă nu campanie electorală? Ce este asta dacă nu demagogie și încălcarea Constituției?

Așadar, Curtea Constituțională dă dreptate Guvernului: Președintele a încălcat flagrant Constituția!

Citește și: Rareș Bogdan aruncă bomba! De ce vrea Liviu Dragnea dizolvarea PSD

Îi cer președintelui să numească miniștrii interimari IMEDIAT, nu “de îndată” - pentru că am văzut cu toții ce înseamnă asta la Klaus Iohannis. Îi cer de asemenea, așa cum a decis Curtea, să motiveze în scris respingerile făcute, așa cum era normal încă de la început.

Să ia o scurtă pauză de la poze, lansări de carte și ședințe de campanie în sediul PNL și să își aducă aminte că încă este președintele în funcție și că are atribuții constituționale pe care este obligat să și le exercite.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Citește și: Felix Bănilă dă lovitura! Pe cine vrea pe făraș după demisia sa .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.