Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă: În scurt timp sperăm să adoptăm Codul administrativ și amnistia fiscală. Indiferent de culoarea politică, orice primar așteaptă codul

sursa FOTO: Inquam
dancila semneaza

Viorica Dăncilă a anunțat, sâmbătă, la Satu Mare, că Guvernul urmeaza să adopte curand Codul administrativ, amnistia fiscală și reducerea TVA de la 9 la 5% pentru produsele bio și cele tradiționale.

„Știu că este foarte așteptat Codul administrativ. Știu că a fost contestat la CCR. Au fost alții care nu au înțeles această solicitare a primarilor și cât de important este pentru fiecare comunitate locală și primar Codul administrativ. Indiferent de culoarea politică, orice primar așteaptă Codul administrativ. În scurt timp sperăm să dăm Codul administrativ. În scurt timp așteptăm să dăm și amnistia fiscală, să reducem TVA de la 9 la 5% la produsele bio și produsele tradiționale”, a afirmat Viorica Dăncilă, potrivit Mediafax.

Citeste si Ecaterina Andronescu: 'Nu am auzit să se închidă lumina într-o școală pentru că nu și-a plătit curentul'

Pe 17 aprilie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declarat că membrii CEx au decis adoptarea Codului administrativ prin OUG într-o perioadă rezonabilă. De asememea, el a anunţat că miniştrii au la dispoziţie 45 de zile pentru reorganizarea ministerelor în aşa fel încât să fie mai puţină şefime în judeţe.

Judecătorii CCR au admis, la începutul lunii noiembrie 2018, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Opoziţiei cu privire la Codul administrativ al României. Şeful statului a argumentat că introducerea pensiilor speciale şi articolul privind folosirea limbii minorităţilor în administraţia locală sunt neconstituţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.