Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă intervine ferm în scandalul care a revoltat România: 'Să dăm un exemplu pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple'

Inquam Photos / George Calin
dancila

Premierul Viorica Dăncilă spune despre fetița luată de acasă pentru a fi dată spre adopție că trebuie văzut ce se poate face pentru copil: „Cred că trebuie să judecăm cu sufletul. Nimeni, indiferent de funcția pe care o ocupă, nu are dreptul să aibă un asemenea comportament față de un copil”.

Întrebată, sâmbătă, la Neptun, despre fetița din Mehedinți, Viorica Dăncilă a afirmat că pentru ea este foarte important ceea ce s-a întâmplat cu copila.

„Dincolo de modul în care s-a procedat, dincolo de instituții, dincolo de faptul că am spus și repet: este incalificabil modul în care a fost tratată fetița, trebuie să vedem ceea ce putem face pentru copil și acest lucru trebuie să-l judecăm nu numai din punct de vedere al Executivului, al funcțiilor pe care le deținem, cred că acest lucru trebuie să-l judecăm cu sufletul și să dăm un exemplu pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. Nimeni, indiferent de ce funcție ocupă, nu are dreptul să aibă un asemenea comportament față de un copil”, a spus premierul, conform Mediafax.

Anterior, premierul ceruse corpurilor de control ale Autorității Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie și Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială să fie luni dimineață la prima oră în Dolj și Mehedinți, pentru controale în cazul fetiței luate de acasă.

Lider PNL, decizie radicală după ce a fost condamnat la 3 ani de închisoare: s-a autosuspendat din toate funcţiile

Premierul adăuga că a aprobat și trimiterea unui mesaj către Ambasada SUA, cu dorința de a avea o strânsă colaborare în ceea ce privește situația Sorinei.

„Împreună cu Marius Budăi, ministrul Muncii, urmărim acomodarea fetiței la noul mediu și vrem să ne asigurăm că este în siguranță și că are parte de o bună îngrijire”, a adăugat premierul.

Fetița a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce copila a fost înfiată de o familie din America. Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!". Și vecinii au fost revoltați de această situație.

Imediat după ce fetița a fost luată din casă a apărut un val de nemulțumiri, oamenii fiind supărați de faptul că fetița a fost luată împotriva voinței ei.

Asistenta maternală care a avut grijă de fetița luată din casă de mascați, la Baia de Aramă, susținea că nu a refuzat adopția copilei și a fost obligată să semneze o declarație gata scrisă. Soțul acesteia declar, la rândul său, că a formulat plângeri la DIICOT împotriva DGASPC Mehedinți.

Autoritatea pentru Protecția Drepturilor Copilului a precizat că persoana de la care a fost preluată fetița din Mehedinți nu mai avea calitatea de asistent maternal, fiindu-i retras atestatul, astfel că fata era reținută ilegal. Adopția pentru fetiță a fost deschisă încă din 2013. Pe toată perioada de valabilitate a adaptabilității copilului, au fost făcute demersuri pentru identificarea în plan intern a unei familii/persoane adoptatoare, însă nu s-a reușit finalizarea unei adopții cu o familie/persoană cu reședința obișnuită în România, arăta sursa citată. În cadrul procedurii de adopție , au fost selectate 120 de familii atestate din România, dintre acestea o singură persoană a dorit să participe la o primă vizită a fetiței, dar care a refuzat ulterior continuarea demersului.

Sâmbătă, avocatul familiei adoptive, Liviu Belulescu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că Sorina s-a adaptat la noua situație: „Fetița este foarte bine, se vede de pe buze. S-a adaptat imediat. I s-au spus tot felul de prostii, că o taie pe burtică și îi ia mațele și o duce în America să le vândă. Fetița este bine".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.