Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, întrevedere crucială înainte de votul din Parlament. Angajamentul premierului în fața procurorului general al SUA

viorica dancila

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu procurorul general al Statelor Unite ale Americii, William Barr, în cadrul căreia a subliniat că România rămâne un partener solid și de încredere al SUA, iar  continuarea parteneriatului strategic dintre cele două părți reprezintă pilonul central al politicii externe românești.

Premierul a exprimat determinarea Guvernului de a consolida relațiile cu SUA, România fiind, în același timp, un susținător al colaborării între Statele Unite și Uniunea Europeană.

Cum a REACȚIONAT Viorica Dăncilă la intrarea în sala unde se va citi moțiunea de cenzură

”Guvernul României și societatea românească sunt profund atașate valorilor europene și occidentale. Pentru români și pentru Guvern, viitorul țării noastre este în Uniunea Europeană, alături de partenerii săi strategici, SUA reprezentând o prioritate”, a afirmat prim-ministrul.

În cadrul întrevederii, prim-ministrul Viorica Dăncilă a solicitat sprijinul procurorului general al SUA pentru includerea României în Programul Visa Waver, aspect aflat în atenția autorităților române.

De asemenea, premierul Dăncilă a arătat că Executivul român este angajat să găsească cele mai bune soluții pentru continuarea reformei justiției și a legislației penale, în acord cu angajamentele internaționale ale României, dar și cu recomandările din cadrul MCV, ale Comisiei de la Veneția sau ale GRECO, precum și cele ale SUA.

Totodată, România se angajează să continue Parteneriatul Strategic cu SUA în domeniul cooperării judiciare internaționale în materie penală și să intensifice această colaborare printr-un dialog continuu și o abordare pozitivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.