Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, întrevedere cu ambasadorul Italiei la Bucureşti: A reafirmat interesul pentru atragerea investiţiilor italiene în România

gov.ro
Viorica Dancila ambasadorul Italiei Marco Giungi

Premierul Viorica Dăncilă l-a primit, luni, la Palatul Victoria, pe ambasadorul Republicii Italia la Bucureşti, Marco Giungi, context în care prim-ministrul român a reafirmat interesul pentru atragerea investiţiilor italiene în România în vederea participării la planul de modernizare a infrastructurii din ţara noastră, dar şi pentru a se implica în domeniul energetic, cel al înaltelor tehnologii sau IT&C.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie: Procesul unui lider maghiar, RELUAT de la zero. Care a fost motivul

Potrivit unui comunicat al Executivului, cei doi oficiali au salutat relaţia bilaterală excelentă, fundamentată pe două decenii de Parteneriat Strategic, respectiv un deceniu de Parteneriat Strategic Consolidat.

Totodată, prim-ministrul României a apreciat dinamica deosebită a dialogului bilateral sectorial, în perspectiva reluării dialogului politic la nivel guvernamental.

"De asemenea, în cursul discuţiilor a fost exprimată satisfacţia pentru nivelul foarte bun al relaţiilor economice, în 2017 valoarea schimburilor comerciale româno-italiene ajungând la un nivel record de aproape 14 miliarde de euro, cea mai mare înregistrată în ultimii zece ani. Prim-ministrul român a reafirmat interesul pentru atragerea investiţiilor italiene în România pentru a participa la planul de modernizare a infrastructurii din ţara noastră, dar şi pentru a se implica în domeniul energetic, cel al înaltelor tehnologii sau IT&C", se arată în comunicat.

În context, referindu-se la comunitatea românească din Italia, cea mai mare comunitate de străini din Peninsulă, prim-ministrul Dăncilă a salutat strânsa cooperare dintre autorităţile celor două ţări în domeniile afaceri interne şi de muncă, în scopul de a asigura românilor din Italia condiţii optime de trai.

Guvernul informează că a fost evocată cooperarea în plan european, România şi Italia având viziuni apropiate în dosare cheie ca viitorul Uniunii, Cadrul Financiar Multianual post 2020, politica de coeziune, piaţă internă, politica industrială, cooperarea în domeniul justiţiei şi afacerilor interne, Politica Europeană de Vecinătate, extinderea UE, PESCO.

"Obiectivele preşedinţiei României a Consiliului UE s-au aflat, de asemenea, printre temele abordate în cursul întrevederii. Pe agenda discuţiilor a figurat, de asemenea, şi cooperarea strategică şi în domeniul securităţii între România şi Italia", potrivit aceleiaşi surse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.