Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, joc politic neașteptat: pune partidul înaintea Parlamentului

dancila BEC

Premierul Viorica Dăncilă a explicat că nu vine în Parlament pentru un vot de încredere atunci când dorește președintele României, ci atunci când PSD va considera că este momentul oportun. Conform Constituției, Guvernul răspunde doar în fața Parlamentului, nu în fața partidului politic care deține majoritatea.

Citește și: EFECTELE deciziei CCR: Birchall pierde Justiția, Fifor iese din Guvern. LISTA miniștrilor care vin și pleacă + noi complicații la Guvern - surse

”Guvernul este funcțional, tocmai am avut ședință de Guvern. Dacă n-ar fi funcțional nu aș putea să țin ședințe de Guvern. Nu prelungesc eu această criză, o prelungește președintele Klaus Iohannis. CCR a spus clar: președintele trebuie să numească de îndată interimarii.

Legat de cele 45 de zile: am spus și repet că voi veni în fața Parlamentului României, dar nu când dorește președintele, ci atunci când PSD va considera oportun.

Mă bucur foarte mult că am susținerea unei mari părți din ALDE. Acești oameni doresc să își respecte promisiunile făcute în 2016 în fața românilor.”, a spus Viorica Dăncilă.

De menționat că întreaga opoziție, la unison, i-a solicitat premierului Viorica Dăncilă să vină în Parlament pentru un vot de încredere.

Conform articolului 109 din Constituție, alineat 1, Guvernul răspunde politic numai în fața Parlamentului.

”(1) Guvernul răspunde politic numai în faţa Parlamentului pentru întreaga sa activitate. Fiecare membru al Guvernului răspunde politic solidar cu ceilalţi membri pentru activitatea Guvernului şi pentru actele acestuia.”.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.