Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă le-a făcut promisiuni polițiștilor și jandarmilor: Programul Rabla va primi 30.000 de tichete noi - VIDEO

Dancila guvern Victoria

Guvernul a făcut public proiectul rectificării bugetare potrivit căruia rectificarea este pozitivă. Potrivit proiectului, prima rectificare bugetară din 2018 arată un plus de aproape 6 miliarde de lei (față de prima rectificare din 2017, de un miliard de lei).

DOCUMENTUL cu rectificarea bugetară poate fi consultat AICI

Viorica Dăncilă a anunțat că MAI a primit un plus de aproape 370 de milioane de lei, bani ce vor intra în salarii și va permite ministerului angajarea de încă 8.000 de oameni. În plus, Guvernul a prevăzut încă 30.000 de tichete pentru programul Rabla, dar și 1,8 miliarde de lei credite de angajament.

Citește și: EXCLUSIV! Răsturnare de situație în cazul șoferului cu numere anti-PSD! Ce nu i-au aplicat agenții de la Rutieră

”La Ministerul de Interne am alocat o sumă suplimentară de 366,3 milioane de lei pentru achiziția echipamente și mijloace de intervenție și de mobilitate terestră pentru Jandarmerie și Poliție, dar și pentru asigurarea salariilor pentru aproape 8.000 de noi posturi de agenți și subofițeri.

Avem o suplimentare importantă de fonduri pentru programul Rabla, privind acordarea a încă 30.000 de tichete pentru achiziția de autoturisme. Astfel vom ajunge la 50.000 de tichete alocate în acest an programului Rabla, dublu față de anul 2017. Demararea unui program pentru înnoirea aparaturii electrocasnice pentru a încuraja achiziția de aparate performante cu consum redus de energie. Suma totală e de 230 milioane de lei.

Vom prevedea, de asemenea, la această rectificare, credite de angajament în valoare de 1,8 miliarde lei pentru următoare programe: Programul Start-up Nation, sesiunea a doua, care se adresează tinerilor întreprinzători și care prevede o finanțare de 200.000 lei pentru fiecare proiect de afaceri; Programul pentru sprijinirea industriei cinematografice, care va demara la 1 septembrie anul acesta și care presupune un sprijin de până la 45% din valoarea costurilor de producție a filmelor realizate în România; „Programul „gROwth” - investim în copii, investim în viitor, prin care vom acorda un sprijin de 50% din valoarea proiectului pentru construcția în regim privat a 2.000 de creșe și grădinițe, inclusiv grădinițe olimpice; Programul „gROwth” - investim în locuințe de serviciu, prin care vom acorda un sprijin de 50% din valoarea proiectului pentru construirea de locuințe de serviciu de către companii pentru propriii angajați; Programul “gROwth - Rezidențe 5*” prin care vom acorda același sprijin de 50% din valoarea proiectului pentru construcția de rezidențe de lux pentru persoanele vârstnice; Programul „gROwth - Contul de economisire Junior” prin care la fiecare 1.200 lei economisiți de părinți pentru copii, statul acordă un sprijin anual de 600 de lei. Vom sprijini dezvoltarea afacerilor în județele cu grad scăzut de ocupare. Se vor acorda granturi de peste 50% din valarea investiției pentru întreprinzătorii care crează locuri de muncă bine plătite”, a mai anunțat Viorica Dăncilă.

Citește și: Vești uriașe pentru români! Din ce motiv primesc o nouă minivacanță în luna august .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.