Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă mută decisiv: Schimbă un consilier aproape condamnat, cu unul gata condamnat

Inquam Photos / Octav Ganea
viorica dancila parlament

Viorica Dăncilă se rupe total de influenţa lui Liviu Dragnea. După ce a dat-o afară pe Anca Alexandrescu, premierul i-a adus şi lui Darius Vâlcov o "dublură". Deputatul Remus Borza, fost membru ALDE, a fost numit joi în funcţia de consilier onorific al prim-ministrului pe probleme economice, reformă şi fiscalitate, exact domeniul de care se ocupă şi consilierul de stat Darius Vâlcov.

Doar că gestul premierului poate fi catalogat drept o gafă majoră. Criticată pentru că este sfătuită pe probleme economice de o persoană condamnată în prima instanţă la 8 ani de închisoare (Darius Vâlcov), Dăncilă urmează să fie consiliată de o persoană care a fost deja condamnată definitiv (Remus Borza).

Remus Borza a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în 2015, pentru conflict de interese, după ce, în primă instanţă, el a fost achitat.  Instanţa supremă a dispus aplicarea unui termen de încercare de trei ani în cazul lui Remus Borza. Avocatul Remus Borza a fost găsit vinovat de conflict de interese pentru că firma de insolvenţă deţinută de el, Euro Insol, administratorul judiciar al Hidrolectrica, a încheiat contracte de asistenţă juridică cu casa de avocatură la care Borza era asociat.

Fostul ministru al Finanţelor, în prezent consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost condamnat, în 2018, de instanţa supremă, la opt ani de închhisoare. Decizia judecătorilor nu este definitivă. Judecătorii au dispus şi confiscarea a 6.200.000 lei.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în anul 2015, de către procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile.

Potrivit rechizitoriului trimis instanţei, în 2009, administratorul unei societăţi comerciale i-ar fi cerut lui Darius Vâlcov, care atunci era primar al municipiului Slatina, să intervină la factori de decizie de la SC Compania de Apă Olt SA, pentru a câştiga licitaţii de lucrări pentru obiective din Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti. În schimbul intervenţiei sale, omul de afaceri i-ar fi promis lui Darius Vâlcov că îi dă 20 la sută din valoarea sumelor încasate (fără TVA) din contractele de execuţie a lucrărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.