Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă: 'Preşedintele trebuie să mai înveţe politică externă, a făcut două greşeli'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Viorica Dancila

Candidatul PSD la prezidenţiale, Viorica Dăncilă, i-a transmis, miercuri, preşedintelui Klaus Iohannis că trebuie "să mai înveţe politică externă", menţionând că acesta a făcut două greşeli, potrivit Agerpres.

"Cred că preşedintele trebuie să mai înveţe politică externă, a făcut două greşeli. A legat Mecanismul de Cooperare şi Verificare de Spaţiul Schengen, sunt total diferite, nu au nicio legătură. Cred că domnul preşedinte nu a aflat încă, îl informez pe această cale, că noi îndeplinim criteriile de intrare în Spaţiul Schengen încă din 2011, lucru de altfel confirmat de Comisia Europeană. Pentru a intra în Spaţiul Schengen este nevoie de decizie politică. Au fost trei state membre ale Uniunii Europene care s-au opus pe rând, să spunem', a declarat Dăncilă, într-o conferinţă de presă la sediul PSD.

Citește și: Dezastru pentru România- Datoria externă a explodat

Dăncilă a mai spus că ea nu a fost în Consiliul European, ci preşedintele Klaus Iohannis reprezintă România în acest for şi trebuia să discute cu şefii de stat sau de guvern despre intrarea României în Schengen.

"În Consiliul European nu a fost Viorica Dăncilă, nu a fost primul-ministru, în Consiliul European este preşedintele României. Preşedintele României era cel care trebuia să discute cu şefii de stat sau de guvern care participă la Consiliul European. Mai mult decât atât, anul acesta, la Summitul la Sibiu, preşedintele României în faţa tuturor liderilor europeni spunea că până la final de an România va intra în Schengen. O altă promisiune neonorată. Deci nu este vina Guvernului, din punctul de vedere al Guvernului s-au îndeplinit toate criteriile tehnice, încă din 2011", a adăugat Viorica Dăncilă.

Citește și: Propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu:Vot de trei zile în România, la fel ca în diaspora

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că în ceea ce priveşte MCV şi Schengen, ţara noastră a fost "aproape de a găsi soluţii", dar că politica externă şi credibilitatea României au fost "duse înapoi cu ani şi ani" de politica "diletantă şi neavenită" a PSD.

"Noi şi cu MCV şi cu Schengen am fost atât de aproape de a găsi soluţii. (...) Sunt câteva chestiuni care au dus politica externă şi credibilitatea României înapoi cu ani şi ani, şi mă voi implica total şi, sunt convins, cu succes să repar ce au stricat aceşti pesedişti diletanţi în politica externă", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.