Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă pune tunurile pe ALDE: Am vrut să mergem pe liste comune la parlamentare/ UPDATE

digitalag.ro
dancila tariceanu

Premierul Viorica Dăncilă îi critică pe foştii parteneri de la ALDE, după ruperea Coaliţiei. Aflată la şcoala de vară a Organizaţiei Femeilor Social Democrate, Dăncilă a dezvăluit că a oferit ALDE locuri pe listele PSD la parlamentare, însă "s-a lovit de un zid".

"Nu voi răspunde niciodată la şantaj. Am vrut ca ALDE să rămână la guvernare. Am avut discuţii. Nu cred că discuţia unei restructurări sau o guvernare care merge din inerţie, la care eşti parte a fost motivul. Ne criticăm noi din interior şi ne laudă alţii din afara graniţelor ţării. Am vrut un acord în care să oferim ALDE locuri la europarlamentare, să mergem pe liste comune, tot în dorinţa de a nu rupe o alianţă şi de a fi de bună credinţă. M-am izbit de un zid. Condiţia 'plec eu, pleci şi tu' nu mi se pare o condiţie serioasă, de luat în seamă. Eu am datoria ca preşedinte al PSD să ridic partidul, să îl readuc la stadiul de cel mai puternic partid din România.

UPDATE: Potrivit unor surse din PSD, Viorica Dăncilă s-a referit la ofertă pentru ALDE de a candida pe listele PSD la alegerile parlamentare de anul viitor, nu la europarlamentare.

Viorica Dăncilă a transmis că cel care "a trădat odată, va trăda mereu".

"Am văzut oameni de stat care spun acum dacă Viorica Dăncilă cedează facem din nou o alianță. Cel care a trădat odată, va trăda mereu. Eu nu cred în trădători, pentru că așa s-au obișnuit și așa vor continua. Dacă într-adevăr voiau să ne susțină, dacă într-adevăr aveau bună credință, spuneau susținem PSD pentru că este singura variantă la ora actuală", a declarat Dăncilă.

"Vom continua negocierile, vom vedea ce se întâmplă, dar aceste partide care susțin USR, pe cei care ne comandă să trăim în grupuri și să renunțăm la proprietăți, susțin partide care vor să taie pensiile și salariile, susțin pe oricine care le oferă lor un avantaj nu sunt partide de bună credință. Eu cred că trebuie să fim demni și fermi. Vreua să trateze PSD cu respect. Pentru unii din ei, acest partid le-a dat o șansă, acest partid i-a susținut să fie prim-miniștrii, i-a susținut în funcții importante ale statului. Acest partid a dat dovadă de foarte multă flexibilitate și deschidere. Eu sunt pentru alianțe, pentru această idee de a aduce cât mai mulți oameni alături de noi și în perioada următoare vom semna acorduri cu sindicatele, patronatele, partidele care n u sunt parlamentare, organizații neguvernamentale, vom face un bloc al celor care țin la această țară și se luptă pentru această țară dar nu voi răspunde niciodată la șantaj", a mai afirmat liderul social-democrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.