Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă: 'România a înregistrat, una dintre cele mai reduse rate de șomaj din UE'

dancila

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că șomajul a ajuns în România la minime istorice, înregistrând și cea mai redusă rată de șomaj din Uniunea Europeană. Numărul de salariați din România a ajuns la cinci milioane de persoane, potrivit mediafax.

Citește și: Descoperire fără precedent a lui Rareș Bogdan! Guvernul intră la rupere în 2019 – Operațiune de amploare demarată de ANAF în ianuarie

„Ocuparea se îmbunătățește. România și-a îndeplinit angajamentul asumat în cadrul strategiei Europa 2020, șomajul a ajuns astfel la minime istorice. În trimestrul trei al anului 2018 rata de ocupare a populației cu vârsta între 20-64 de ani a fost de 71.3%, depășind cu 1.3% ținta națională de 70% stabilită în contextul strategiei 2020. Numărul de salariați depășește pragul de cinci milioane persoane, ca urmare a preluării a aproximativ 100 de mii de noi locuri de muncă. România a înregistrat, de asemenea, una dintre cele mai reduse rate de șomaj din UE, respectiv de 4% în octombrie, 3.9% față de 6.5% pe ansamblul UE. Pe baza acestui bilanț încurajator vom stabili prioritățile pentru acest an”, a declarat Viorica Dăncilă, miercuri la Guvern.

Premierul a precizat că România se situează, în privința exporturilor totale, pe locul șapte în UE, ritmul de creștere al exporturilor românești de pe piața europeană fiind de două ori mai mari față de media statelor membre ale Uniunii Europene.

„România se situează pe locul șapte în ceea ce privește dinamica exporturilor totale, devasând state puternice precum Franța cu 4.6%, Germania cu 4,1% sau Italia cu 3.8%. ritmul de creștere al exporturilor românești pe piața unică europeană a fost de aproape două ori mai mare față de media țărilor UE, 10.5% comparativ cu 5.4%, ceea ce înseamnă că România a câștigat noi segmente din piața unică europeană. Astfel, exporturile către Germania în primele nouă luni ale acestui an au fost mai mari cu 1,2 miliarde euro decât în aceeași perioadă a anului 2017. Exporturile către Italia s-au majorat cu 500 milioane euro, iar cele către Franța cu 400 milioane euro”, a adăugat Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.