Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă s-a baricadat în Palatul Victoria cu arme de la Bruxelles (surse)

sah

Sunt probleme în Coaliția guvernamentală. Încet, încet disensiunile dintre Guvern și PSD sunt din ce în ce mai evidente. Premierul este acuzat direct de președintele partidului majoritar și de lideri puternici din teritoriu că a capitulat fără luptă în fața Sistemului, în timp ce premierul și ministrul său de la Justiție s-au înarmat cu argumente Made in Bruxelles și s-au "baricadat" în Palatul Victoria.

Vezi și: SURSE - Tensiuni în Pro România: 'Nu-l schimbăm pe Dragnea de la Bruxelles'

Tensiunile par a fi destul de mari, de vreme ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a ținut să îi critice public extrem de dur pe premierul Viorica Dăncilă și pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru angajamentele luate și ulterior uitate sau pentru pasul înapoi făcut în faţa ofensiva venite dinspre Bruxelles.

Divergențele au reieșit apăsat și din eventuala demisie din Guvern a titularilor de la Fonduri Europene și Românii de Pretutindeni (Rovana Plumb și Natalia Intotero) înainte de campania electorală. Liviu Dragnea a spus că există o promisiune în acest sens, dar premierul Viorica Dăncilă și-a contrazis public șeful de partid: "Vom vedea dacă trebuie să își dea demisia."

Un mesaj a venit și din partea unui important lider local al PSD. Pentru STIRIPESURSE.RO, Marian Oprișan a atenționat-o pe premierul Viorica Dăncilă că nu poate negocia deciziile Curții Constituționale cu oficialii de la Comisia Europeană:

Vezi și: Inspecţia Judiciară obţine excluderea din magistratură a lui Mircea Negulescu. Decizie definitivă a ÎCCJ

„Pentru articolele din Codul de Procedură Penală și din Codul Penal declarate constituționale de CCR, acolo există urgență și acolo trebuie urgent dată ordonanța de urgență. Iar în legătură cu aceste articole declarate constituționale de CCR din Codul Penal și Codul de Procedură Penală, eu îi transmit doamnei prim-ministru că nu poate să le negocieze cu Uniunea Europeană pentru că este actul de suveranitate al poporului român. Organul suprem al poporului român a decis asupra acestor articole și CCR s-a pronunțat. Deci nu pot fi subiect de negociere cu Frans Timmermans sau cu alți corifei de la Uniunea Europeană”, a declarat Marian Oprișan pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

S-a vorbit în ultimele zile tot mai apăsat de o eventuală  remaniere a lui Tudorel Toader... informații luate apoi în derâdere chiar de ministru care, într-o serie de postări pe Facebook, în weekend, i-a răspuns președintelui PSD cu privire la mult discutatele ordonanțe de urgență în domeniul justiției.

De remarcat că, deși premierul Viorica Dăncilă este și președinte executiv al PSD, a lipsit cu desăvârșire de la vizitele prin filialele partidului.

Lucrurile par să evolueze spre o situație delicată. Nu ar mira pe nimeni dacă s-ar auzi mâine că șeful de partid nu mai vorbește cu propriul premier sau că actualul premier pus de PSD nu va fi și ultimul.

Lucrurile se vor clarifica cu siguranță după alegerile europarlamentare și abia atunci se va cunoaște forța cu care social-democrații vor rezolva în Parlament problema remanierii și cum va evalua lupta cu Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.