Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă s-a DESTĂINUIT în public: Cum a fost prima zi de școală pentru premierul României (VIDEO)

stiripesurse.ro
Viorica Dancila scoala

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, întrebată dacă există bani pentru dublarea cuantumului acordar programului „Fiecare Copil în Grădiniță”, că există resurse bugetare, iar Guvernul nu vine cu programe fără a avea mai întâi o proiecție financiară.

„Există resurse bugetare. Nu venim cu programe care să nu fie dublate de proiecție financiară. Suntem oameni responsabili și atunci când venim cu un program, acesta sigur va avea bugetul necesar”, a afirmat Viorica Dăncilă, întrebată dacă Guvernul are banii necesari pentru dublarea fondurilor alocate, conform Mediafax.

Citește și:  Avertizări meteo de ULTIMĂ ORĂ - Cod galben de ploi în mai multe județe/ Cod portocaliu de vânt puternic în mai multe zone

Întrebată, luni, în județul Hunedoara despre cum își amintește prima zi de școală, șeful Executivului a răspuns: „Cu multe emoții, cu timiditate, așa cum am văzut-o la fiecare copil de aici, cu frica de ceea ce va urma, dar cred că este o zi pe care niciun copil nu o uită și mai ales părinții”.

Viorica Dăncilă a fost prezentă la deschiderea anului școlar la Școala Gimnazială din Sântămăria Orlea, județul Hunedoara.

Pe 11 mai, Guvernul a extins categoria copiilor înscriși în învățământul preșcolar care să poată beneficia de Programul „Fiecare Copil în Grădiniță”, informează un comunicat de presă al Executivului.

Executivul a modificat, printr-o Ordonanță de Urgență, Legea 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, în sensul eliminării vârstei minime de la care se poate acorda acest drept (3 ani), precum și a vârstei maxime până la care se poate acorda (6 ani). Astfel, de tichetul social destinat să încurajeze copiii din familiile defavorizate să urmeze grădinița vor beneficia și copii sub vârsta de 3 ani, dacă urmează cursurile învățământului preșcolar, precum și copiii care depășesc vârsta de 6 ani și care continuă să meargă la grădiniță ca urmare a recomandărilor specialiștilor (copii cu dizabilități și/sau cu dificultăți de învățare).

Beneficiază de acest drept copii ce provin din familii al căror venit lunar pe membru de familie este de până la 2 X Venitul Minim Garantat pentru o singură persoană (venituri de până la 284 lei, în cursul anului 2016).

Prin eliminarea acestor limite de vârstă se estimează că vor putea beneficia de tichetul social acordat prin Programul ”Fiecare Copil în Grădiniță” încă 29.000 de copii ce provin din familii defavorizate. Pentru copiii înscriși în învățământul preșcolar în anul 2015-2016, termenul de depunere a cererilor de solicitare a acestui stimulent este de maximum 30 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență adoptate astăzi.

Până pe 11 mai, au fost înregistrate circa 60.000 de cereri de acordare a acestui tichet social, sub numărul estimat inițial de 111.400 copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.