Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă taie în carne vie şi ia la rând toate ministerele: 'Aceste lucruri nu le mai putem accepta'

facebook.com
Viorica Dancila

Toate detaşările de personal din societăţile comerciale în ministere vor fi analizate începând de săptămâna viitoare, a anunţat vineri seara premierul Viorica Dăncilă, în timpul unei conferinţe de presă susţinută la Tulcea, anunță AGERPRES.

"Sunt foarte multe persoane, pe unele dintre ele le ştim, pe altele le aflăm acum când facem analiza fiecărui minister, persoane care sunt detaşate de la societăţi comerciale. Dacă e angajat de trei zile pe salariul de prim-ministru, detaşarea se face pe salariul din societate. Aceste lucruri nu le mai putem accepta. Vom cere detaşările de la fiecare minister în parte, pentru că nu e corect şi nu e un mod constructiv de abordare", a afirmat premierul.

Citește și: Cristi Danileț, propunere BOMBĂ după decizia CCR - Judecătorul CERE ELIMINAREA prevederii privind judecătorii specializați pe corupție din lege

Dăncilă a mai spus că vor fi verificate şi entităţile din cadrul unor ministere care au mai mulţi şefi decât angajaţi.

"Sunt ministere în care avem entităţi cu mai mulţi factori de conducere decât salariaţi. Avem entităţi unde vrem să vedem ce au făcut într-un an de zile. Avem societăţi, şi am văzut una chiar săptămâna trecută, în care veniturile sunt egale cu cheltuielile, dar şi-au crescut salariile. Nu este o abordare corectă. Nu putem irosi banul public şi trebuie să fim foarte fermi în astfel de situaţii. De săptămâna viitoare vom lua fiecare minister în parte, vom analiza toate aceste lucruri şi vom vedea cum putem descentraliza şi să lăsăm unităţile din teritoriu în subordinea consiliilor judeţene şi să apropiem decizia de cetăţeni", a menţionat premierul Dăncilă.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a prezentat măsuri care ar putea fi adoptate pentru acoperirea deficitului bugetar.

"Dacă te-ai pensionat din sistemul de stat, mai lucrezi la stat? Eu spun că nu. Mergi în privat! Ştim foarte bine ce se întâmplă de ani de zile în acest sens. Sunt măsuri de bun-simţ pe care le vom discuta, astfel încât până la rectificare să fie prezentate şi, sper, multe din ele să fie şi asumate", a afirmat ministrul Teodorovici.

Vezi și: Viorica Dăncilă dă de pereți cu Codrin Ștefănescu: 'Cred că și-a greșit meseria, scenarist i se potrivea. Nu există o listă neagră în PSD'

Discuţiile Ministerului Finanţelor Publice cu celelalte ministere pe tema măsurilor care pot fi luate pentru acoperirea deficitului au început pe data de 3 iulie, se vor încheia pe data de 10 iulie şi apoi vor fi centralizate şi prezentate premierului Viorica Dăncilă, potrivit lui Teodorovici.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, alături de preşedintele executiv al partidului, Eugen Teodorovici, şi secretarul general Mihai Fifor au participat vineri seara la şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al Organizaţiei PSD Tulcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.