Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virgil Musta dă VINA pe nevaccinați pentru umplerea secțiilor ATI

Foto: Constantin Duma, Agerress
Virgil Musta vaccin

Medicul timișorean Virgil Musta susține că secțiile ATI se umplu rapid în plin val 4 al pandemiei din cauză că românii nu vor să se vaccineze. În realitate, secțiile ATI erau pline și în valurile precedente, în care nu exista un vaccin, iar medicii din Timișoara informau populația că este așteptată la spital cu lumânări. Conform datelor oficiale, 9% din românii morți după infectarea cu coronavirus erau vaccinați.

Citește și: Lucian Bode DESUMFLĂ obligativitate certficatelor verzi: poliția NU DEȚINE NICI JUMĂTATE din dispozitivele necesare verificărilor

"Majoritatea persoanelor din mai toate țările europene au înțeles pur și simplu faptul că acum chiar avem o armă puternică la îndemână și trebuie doar să o folosim. Asta au făcut, iar efectele se văd foarte clar, exprimate într-un număr foarte mic de persoane care fac forme severe sau care decedează, sistemele lor sanitare nu mai sunt sub presiune, ceea ce le permite să gestioneze deja mult mai bine pandemia. La noi, din diverse motive, prea puțini au înțeles marele atu pe care îl au acum la îndemână: vaccinul.

Avantajul României este că are disponibile toate vaccinuri aprobate de către organismele internaționale abilitate (Pfizer, Moderna, Vaxzevria-AstraZeneca și Johnson&Johnson) unele fiind recomndate şi copiilor peste 12 ani. Pe oricare dintre acestea le alegeți, vă veți proteja de forme critice de boală. Avem și două vaccinuri disponibile pentru copii de peste 12 ani (Pfizer și Moderna), oricare dintre ele poate fi de mare ajutor pentru protejarea copiilor, pentru a putea merge la școală, fizic și le recomand pe ambele fără rețineri pentru vaccinarea copiilor. Avem chiar și posibilitatea unei a treia doze (Pfizer sau Moderna) pentru persoanele vulnerabile sau pentru oricine a făcut ultima doză în urmă cu mai mult de 6 luni. Recomandarea mea este să folosiți măcar acum vaccinul pentru a vă proteja, chiar dacă mai târziu, după cum spune și vorba din bătrâni: Mai bine mai târziu decât niciodată!”, susține medicul Virgil Musta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.