Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virgil Musta: Probabil numărul de cazuri Covid-19 va crește în progresie geometrică în următoarele zile

Facebook
grafic

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, atrage atenția asupra statisticilor care arată că persoanele vaccinate împotriva COVID-19 sunt mult mai ferite de riscul de a dezvolta o formă gravă a bolii, decât cele nevaccinate.

„Statisticile arată în felul următor: pentru pacienții care sunt vaccinați, fac forme severe 0,1% și decedează 0,01%. În cazul în care pacienții nu sunt vaccinați, riscul de formă severă este de 10% și deces de 3-4%, ceea ce este o mare diferență. De aceea, (vaccinare n.r.) este cea mai eficientă măsură de prevenție", a spus medicul epidemiolog, la Digi24.

Virgil Musta a precizat că se așteaptă la o creștere exponențială a cazurilor de COVID la noi în țară, în următoarea pierioadă.

"Ne așteptam la această creștere, pentru că în Europa de Vest, de o lună numărul cazurilor deja a crescut foarte mult, se confruntă cu mii și zeci de mii de cazuri și foarte probabil ca să fi ajuns această situație și la noi în țară. Datorită contagiozității foarte mari a acestui virus, cu 60% mai mare decât varianta Alfa, virusul produce îmbolnăviri foarte rapid, ceea ce vedem și noi că numărul de cazuri va crește și probabil că va crește într-o progresie geometrică în următoarele zile", a declarat medicul.

Acesta a mai adăugat că în România locurile de la Terapie Intensivă sunt ocupate de forme critice de COVID-19, deși numărul de cazuri este mai redus decât în celelalte valuri, datorită vaccinării.

"În țările care au un procent foarte mare de vaccinare, cum este Anglia, Israel, s-a observat că, deși au un număr foare mare de infectări, numărul de cazuri severe care ajung în terapie intensivă este foarte mic, în jur de 0,18%. Ceea ce din păcate nu se întâmplă în țările unde gradul de vaccinare este scăzut. De exemplu, la noi la Terapie Intensivă locurile sunt ocupate cu forme grave de boală, critice, deși numărul de cazuri nu este foarte-foarte ridicat", a mai precizat Virgil Musta.

Un număr de 181 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate 13.340 de teste, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Cele mai multe cazuri noi confirmate de COVID-19 faţă de ultima raportare au fost înregistrate în Bucureşti - 50 şi în judeţele Ilfov - 14, Timiş - 13, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

În şase judeţe nu s-a înregistrat niciun caz nou de COVID-19.

Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori fiind în judeţul Ilfov - 0,28

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.