Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virgil Popescu, atac fără precedent la adresa lui Claudiu Năsui: acuzații grave la adresa fostului ministru

www.facebook.com
virgil popescu claudiu nasui

Ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu, îi răspunde fostului ministru al Economiei, Claudiu Năsui, cel care acuza PNL-ul că au adus la Salrom un om cu două condamnări penale la activ. Virgil Popescu susține că nu știe despre trecutul acestuia, dar îl acuză pe Claudiu Năsui că a ținut la sertar un raport care dezvăluie fapte controversate.

„Transparență!!! Un cuvânt atât de des rostit, însă, greșit înțeles! Pentru corecta informare a românilor, pe scurt: ,

* Societatea Națională a Sării convocase Adunarea Generală a Acționarilor pentru prelungirea mandatelor membrilor Consiliului de Administrație pentru datele de 9/10 septembrie 2021. Convocarea a fost făcută pe data de 6 septembrie, prin adresa Ministerului, adică exact în ziua în care miniștrii USR și-au depus demisiile. Potrivit legii, pentru aceste termene extrem de scurte de convocare AGA, este nevoie de acceptul tuturor acționarilor, în acest caz, de acordul Fondului Proprietatea.

* Pe ordinea de zi nu figura doar prelungirea mandatului membrilor CA, ci și alte subiecte importante, precum Bugetul societății pe anul 2021.

* La momentul convocării AGA, nu exista depus raportul administratorilor la 4 luni. În baza acestui temei, precum și a propunerii direcției de specialitate care a propus vot împotrivă pentru prelungirea mandatelor, am semnat ordinul de ministru prin care AGA se pronunța asupra punctelor de pe ordinea de zi, așa cum prevede Legea Guvernanței Corporative.

* Nu am făcut numiri noi. Am propus membrii în CA exact persoanele care fuseseră revocate în luna martie din CA-ul SNS. Am făcut aceste propuneri pentru că știu că acești membrii s-au luptat pentru prelungirea licenței de exploatare a grafitului, în ciuda opoziției doamnei Simona-Carmen Fătu, la acea vreme membru în CA al SNS din partea Fondului Proprietatea, promovată ulterior secretar de stat și împuternicită să facă numiri în toate consiliile de administrație ale societăților care Ministerul este acționar, multe dintre societăți în care și Fondul Proprietatea deține acțiuni/locuri în CA.

* Aștept rezultatul acțiunii de control pe care am demarat-o, în baza articolelor de presă, la Societatea Națională a Sării, pentru a comunica public dacă există sau nu probleme în legătură cu studiul de fezabilitate și exploatarea grafitului, așa cum fusese ea plănuită de către vechii administratori ai SNS.

* Îi asigur pe toți colegii mei din Parlament, dar și pe toți cei interesați de exploatarea grafitului în România, că acesată resursă va fi exploată, în România, de către români!

PS: Revin în curând cu povestea unei acțiuni de control care a fost demarată de Claudiu Năsui, dar și de mine, anterior desfințării MEEMA, în urma căreia au rezultat o serie de suspiciuni, dar raportul a fost ținut, în mod inexplicabil, la sertar vreme de prea multe luni de zile, până la momentul ieșirii din Cabinet a lui Claudiu Năsui.

PS2: Nu am cunoștințe dacă persoana care a fost numită administrator la Societatea Națională a Sării are sau nu probleme penale, dar îi lansez un îndemn deputatului Claudiu Năsui: să facă uz de prerogativele sale de control parlamentar asupra Executivului și să ceară oficial informații de la SNS dacă există sau nu probleme de natură penală cu unul dintre administratorii săi. Eu am solicitat o verificare în legătură cu persoana în cauză.

PS3: Nicio cantitate de minciuni și mistificări nu mă va împiedica să spun adevărul.”, scrie Virgil Popescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.