Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virgil Popescu, de acord ca Nicușor Dan să cumpere ELCEN pentru a rezolva problema cu apa caldă și căldura din București: 'Totul să fie integrat și modernizat'

Facebook
virgil popescu

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat că sprijină inițiativa Primăriei Generale a Capitalei de a cumpăra ELCEN. El a explicat că nu se va întâmpla nimic peste noapte, dar a subliniat că „va fi din ce în ce mai bine” dacă se încep lucrările de modernizare și se continuă proiectul de reabilitare a rețelei.

„Eu cred că este ok să fie totul integrat și, evident, modernizat – și ELCEN are nevoie de modernizare, și acolo avem fonduri de modernizare, și indiferent că e proprietatea ministerului sau a primăriei, acest lucru trebuie făcut, dar și rețeaua de temorficare”, a declarat demnitarul, luni seară, în direct pe B1 TV.

Ministrul Virgil Popescu a explicat: „Eu cred că este ok să fie totul integrat și, evident, modernizat – și ELCEN are nevoie de modernizare, și acolo avem fonduri de modernizare, și indiferent că e proprietatea ministerului sau a primăriei, acest lucru trebuie făcut, dar și rețeaua de temorficare. Degeaba faci ELCEN fără rețeaua de termoficare, și aceasta trebuie complet reabilitată. Primăria Generală și-a exprimat în 13 ianuarie către administratorul judiciar, ne-a înștiințat și pe noi. Noi am avut discuții. Eu susțin în totalitate acest lucru, dreptul de preempțiune, de a achiziționa ELCEN sau activele, modul cum vor fi trecute ele în planul de reorganizare. Dacă acest lucru va fi dus la bun sfârșit, este foarte bine. (...) Sprijin această idee”.

Citește și: Raluca Turcan iese la rampă: ‘Există voci care au opinii diferite față de vocea președintelui PNL’

Referitor la posibilitatea ca Primăria Municipiului București să fie în așteptarea proiectului de buget elaborat de Guvern pentru a vedea dacă are bani sau nu să cumpere ELCEN, ministrul Energiei a declarat: „Nu trebuie neapărat bani de la buget. Poate să existe și fonduri din taxe și impozite. Primăria Capitalei este o primărie bogată, e cea mai bogată. Există și finanțări din altă parte. Pot fi și de la buget, pot fi și din altă parte”.

Întrebat dacă, în cazul în care mâine s-ar perfecta tranzacția, ce s-ar întâmpla de poimâine, Virgil Popescu a afirmat: „De poimâine, nu se poate întâmpla nimic. De poimâine, se preia mai departe ștafeta și se începe modernizarea ELCEN, cu acele proiecte pe care ELCEN le are să modernizeze cele trei centrale, de 370 de milioane de euro. Se continuă proiectul de reabilitare a rețelei. Au fost acum bani, 200 și ceva de milioane, pentru un sfert din rețea. Mai pot veni bani din nou pe fonduri europene. Deci se începe mai departe în așa fel încât, în câțiva ani de zile, să terminăm odată această reabilitare. Nu se va întâmpla, indiferent că e la minister sau la primărie, peste noapte nimic. Totul va trebui să înceapă și să se deruleze. Va fi din ce în ce mai bine dacă se încep lucrările”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.