Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virgil Popescu de la PNL, mesaj la 28 de ani de la Revoluţie: Adevărata tranziţie post-comunistă nu se va încheia decât odată cu finalizarea dosarului

PNL

Deputatul liberal Virgil Daniel Popescu a declarat joi că adevărata tranziţie post-comunistă nu se va încheia decât odată cu finalizarea dosarului Revoluţiei de către Parchetul General. "Fie ca orice lumânare aprinsă pentru morţii din Decembrie să risipească întunericul din minţile mai marilor zilei, să le dea minte şi inimă. Oricât ar suna de dur, trebuie să vă pun în vedere că adevărata tranziţie post-comunistă nu se va încheia decât odată cu finalizarea dosarului Revoluţiei de către Parchetul General. Altminteri, strigătul disperat pentru dreptate al eroilor şi al victimelor de acum 28 de ani nu ne va lăsa să avem linişte", a afirmat Popescu, la şedinţa solemnă a Parlamentului consacrată Revoluţiei din Decembrie 1989.

Potrivit acestuia, generaţia Revoluţiei "a scris cu propriul sânge poate cea mai dureroasă pagină" de după Al Doilea Război Mondial, iar actuala generaţie se dovedeşte "vrednică de moştenirea" lăsată. "Copiii Revoluţiei au înţeles că a doua cea mai importantă valoare după libertate, câştigată în zbuciumatele zile ale lui Decembrie 1989, este civismul. De aceea, vedem acum tineri ieşind în ţară ori de câte ori conducătorii momentului nu înţeleg că puterea pe care o deţin vremelnic le-a fost oferită de către popor, iar poporul este cea mai puternică forţă care le-o poate lua înapoi. În 1989 strigam în stradă: 'Jos, comunismul!'. Azi, istoria se repetă pentru cei care nu o înţeleg sau pur şi simplu o ignoră. Astăzi, nu mai avem PCR-ul din '89, dar românii ies în stradă cu zecile, uneori chiar cu sutele de mii şi strigă: 'Jos comunismul!'. Oare de ce? E o întrebare căreia trebuie să îi găsim răspuns", a adăugat deputatul PNL.

Virgil Daniel Popescu a completat că perioada comunistă a fost una caracterizată de "cenuşiul blocurilor, obida de pe figurile oamenilor, magazinele goale, imensele cozi şi autobuzele arhipline". "Am participat la Revoluţie, am fost golan în Piaţa Universităţii, m-au fugărit minerii în Bucureşti, dar am continuat pe drumul meu. Eram mulţi naivi în 1989, dar cu noi, cu generaţia Revoluţiei, s-a câştigat libertatea. Nu pot să uit seara zilei de 17 decembrie, când nişte studenţi din Timişoara au venit la noi, în Regie, să ne spună ce se întâmplă acolo, când seara, Armata patrula prin căminele studenţeşti. Nu pot să uit drumul cu trenul până la Turnu Severin - tren înţesat de securişti - şi nici întâlnirea conspirativă din acea seară împreună cu tată meu, Dumnezeu să îl odihnească, cu deputatul Eugen Nicolicea şi o tânără care nu mai e printre noi, Otilia Răducan, care, împreună, pe un calculator luat de tatăl meu de la Liceul Economic, am redactat primul ziar liber, 'Viitorul liber'", a adăugat deputatul, conform Agerpres.

La rândul său, senatorul PNL Ion Marcel Vela a punctat că, pentru a onora memoria eroilor Revoluţiei, românii sunt datori cu "un prezent demn şi o ţară care le merită sacrificiul". El a subliniat că Decembrie 1989 reprezintă "o piatră de hotar în istoria noastră recentă, o pagină scrisă cu sânge", dar cu multă forţă eliberatoare. "Celor născuţi după 1989, în democraţie, le povestim istoria noastră recentă, raportându-ne la ceea ce ne desparte de viaţa noastră în comunism şi, cu fiori reci, la amintirea acelor vremuri. Dar ei trebuie să ştie că aceşti 28 de ani sunt câştigaţi mulţumită unui ideal care a prins aripi în vestul României şi a cuprins năvalnic toată ţara", a spus Vela.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.