Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virusolog român din SUA recomandă o doză de vaccin la fiecare 4 luni pentru persoanele imunocompromise

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Un cercetător român de la Institutul de virologie The Wistar Institute din Philadelphia, SUA, recomandă o doză de vaccin la fiecare 4 luni pentru persoanele care au boli ce le afectează sistemul imunitar, anunță Mediafax.

Virusologul Costel Atanasiu arată că doza 3 a vaccinului anti-COVID este recomandată tuturor persoanelor care au probleme cu sistemul imunitar din cauza unor boli.

„Booster și doza 3 pentru COVID nu înseamnă același lucru. Boosterul se folosește pentru persoanele sănătoase care au făcut în prealabil două doze. Doză 3 este pentru persoanele imunocompromise (inclusiv pentru cei cu cancer care sunt sub tratament). Boosterul este în general o jumătate de doză, pe când doză 3 este făcută cu doză întreagă... Dacă vă aduceți aminte, la început boosterul nu a fost aprobat pentru toată lumea. Cei imunocompromiși au primit însă imediat aprobarea pentru doza 3”, a explicat specialistul pe Facebook.

Persoanele cu probleme medicale ar trebui să se imunizeze perioadic, consideră Atanasiu.

„Persoanele imunocompromise au un sistem imunitar foarte slab, motiv pentru care celulele B și T specifice generate sunt foarte puține. Ei ar trebui practic să facă un vaccin la fiecare 3-4 luni că să fie în siguranță”, a precizat cercetătorul Costel Atanasiu.

Potrivit statisticilor, 2.330.498 de români au făcut doza a treia a vaccinului anti-COVID. În total, de la 27 decembrie 2020, în România au fost utilizate 16.360.071 de doze de vaccin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.