Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virusul LOVEŞTE la Secţia ORL de la Spitalul Judeţean Vâlcea - Personalul medical al secţiei este în izolare la domiciliu

Sanador
medici masca

Personalul medical din Secţia ORL de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea este în izolare la domiciliu şi a fost testat pentru noul coronavirus după ce un cadru medical din secţie a fost diagnosticat cu COVID-19, fapt confirmat de unitatea medicală, potrivit Agerpres.

Potrivit unei informări a Instituţiei Prefectului Vâlcea, respectivul cadru medical a fost diagnosticat cu COVID-19 în ziua de 6 aprilie, numărul cazurilor de coronavirus confirmate în judeţ ajungând astfel la 9.

Prefectura Vâlcea mai informează că la Spitalul Judeţean de Urgenţă s-a făcut dezinfecţia etajului în care lucra persoana confirmată cu coronavirus iar o anchetă epidemiologică este în derulare.

Citește și: Avertismentul unui medic de la Matei Balș: 'Vârful pandemiei ar putea fi atins între Paște și 1 Mai, dar trei scenarii pot da toate calculele peste cap'

Au fost recoltate probe de la 29 de persoane din secţie, personal medico-sanitar şi auxiliar.

"În cadrul unităţii sanitare s-a efectuat dezinfecţia etajului unde persoana îşi efectua activitatea. Au fost recoltate probe personalului medico-sanitar din secţie. Până la aflarea rezultatelor, personalul medical din secţie rămâne în izolare la domiciliu. Atât persoana diagnosticată pozitiv, cât şi restul personalului medico-sanitar au purtat în permanenţă echipament de protecţie", se arată în comunicat.

Sursa citată adaugă că starea pacientei cadru medical este staţionară. Pacienta este internată într-o unitate medicală.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a informat luni seara că Secţia ORL este temporar închisă după ce un cadru medical din secţie a fost testat pozitiv cu coronavirus. Tot SJU Vâlcea menţiona că datele preliminarii ale anchetei epidemiologice au indicat o transmitere intracomunitară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.